OBS: Artiklen indeholder reklamelinks.

Du kan nå det endnu: At købe julegaver i ro og mag foran computeren og få dem tilsendt helt uden stress. Og hvis du til og med bestiller dine bøger på Saxo inden midnat den 18. december, får du tilmed 10 procent rabat.

Jeg har plukket nogle meget forskellige rejsebøger ud, som jeg er sikker på, vil være et hit under juletræet.

1. Tag ikke imod en pølse i Moskva

Cover til bogen Tag ikke imod en pølse i Moskva

Den vidende og berejste forfatter Leif Davidsen tager os med rundt i verden i denne novellesamling, Her kommer læseren både med øst- og vestpå og møder vidt forskellige mennesker fra den fallerede forretningsmand og den ufrivillige sexturist til den forblændet elsker.

‘Tag ikke imod en pølse i Moskva’ koster 114,95 kr. på Saxo og kan købes ved at ved at klikke her.

2. Spis i Rom

Spis i Rom, en af de rejsebøger der beskriver mad i Rom

Åh, at finde en hyggelig restaurant i en af Roms smalle gader er lykken. Og der er rigtig mange gode spisesteder i den fascinerende by – desværre også dårlige.

Det har Jesper Storgaard Jensen, som har boet i Rom i 20 år, og Gastros redaktør, Jesper Uhrup, besluttet sig for at hjælpe os med at undgå. I deres bog beskriver de mere end 100 spisesteder, billige og folkelige såvel som eksklusive. Samtidig får vi også en beskrivelse af romernes spisekultur, gode kaffebarer og masser af appetitvækkende fotos fra Rom.

‘Spis i Rom’ koster 209,95 kr på Saxo.

3. Der kommer flere tog

Flemming Søeborgs ‘Der kommer tog’ udkom for fem år siden og blev en kæmpe succes. Der er åbenbart ingen grænser for, hvor mange der interesserer sig for togdrift herhjemme. Nu er toeren så udkommet og er en smuk, indbundet bog.

Denne fokuserer på, hvordan DSB gik fra at være en støvet etat i begyndelsen af 70erne til at blive en moderne virksomhed. Bogen kommer ind på design, IC-tog, markedsføring og meget andet.

‘Der kommer flere tog’ koster 349,95 kr. på Saxo og kan købes her.

4. Limfjorden

Om ‘Limfjorden’ hører ind under kategorien rejsebøger, kan måske diskuteres. Men et faktum er, at man får lyst til at tage dertil efter at have læst i Kim Blæsbjergs bog.

Her er billeder så smukke som et eventyr, der illustrerer kendte menneskers personlige beretninger om deres forhold til dette sted i Danmark. Blandt de kendte Limfjorden-elskere er så forskellige personligheder som Ghita Nørby, Niarn og Christian Mejdahl.

‘Limfjorden’ koster 364,95 kr. på Saxo og kan kan købes her.

5. Alle mine morgener på jord

Troels Kløvedals vidunderlige selvbiografi er to år gammel, men jeg under enhver at få denne bog i julegave. Kløvedal fortæller her om sin barndom, ungdom og sin familie. Naturligvis handler bogen også om Nordkaperen og rejser, men først og fremmest er den en hyldest til livet. Og det på trods af, at den gæve skipper var dødeligt syg, da han skrev den.

‘Alle mine morgener på jorden’ koster 269,95 kr. på Saxo og kan købes her.

6. Turen går til landevejscykling i Sydeuropa

Politikens populære rejsebøger udvider efterhånden konceptet til at omfatte temaer i stedet for rejselande. Her får læseren en guide til tre cykellande (Frankrig, Spanien, Italien), 10 smukke områder og 30 hårde bjergetaper.

Udover det er der også historier om de etaper, der er kørt de forskellige steder. Thomas Alstrups bog er rigt illustreret med fotos og kort og vil være en lækkerbisken for en cykelentusiast.

‘Turen går til landevejscykling i Sydeuropa’ koster 199.95 kr. på Saxo og kan købes her.

7. Om at sige ja

Jeg er superfan af Jacob Holdt, som gav verden ‘Amerikanske billeder’. I denne bog fortæller han om sin barndom og ungdom i en vestjysk præstegård. Det er både en meget fri barndom men også en belastende, da Holdts mor var psykisk utilregnelig og hans far temmelig fraværende.

Vi får også historien om, hvordan Jacob Holdt blaffede gennem USA i fem år, som resulterede i bogen med de grumme og smukke fotos, som vi kender så godt.

‘Om at sige ja’ koster 349,95 kr. på Saxo og kan købes her.

8. Vi elsker stadig Berlin

Vi elsker stadig Berlin

Sissel-Jo Gazans ‘Vi elsker stadig Berlin’ er en af de rejsebøger, som både er til dem, der skal opleve byen for første gang og til de, der bliver ved med at vende tilbage. Der er både in- og outsidertips, grundig beskrivelse af de forskellige bydele og en stor kærlighed til tyskernes hovedstad.

Og så har Gazan allieret sig med sin datter, der giver tips til det unge Berlin. En supergod ide.

‘Vi elsker stadig Berlin’ koster 249,95 hos Saxo og kan købes her.

Læs også

Her er de bedste danske podcasts til rejsen

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *