Der er så vanvittigt mange spisesteder i London, så det kan være uhyre svært at vælge imellem dem. Nogen ser fancy og indbydende ud, men serverer intetsigende retter uden smag. Andre er aldeles uprætentiøse at se på, men serverer de dejligste måltider.

Jeg har spist mig gennem en hel del spisesteder i London efter at have boet der halvandet år. Her er et udvalg af mine favoritter. Vi begynder med morgenmaden. Velbekomme.

Morgenmad: Cafe 338

På Cafe 338 oplever du alle mennesker fra arbejdsmænd til hipstere og turister.

Morgenmaden på Cafe 338 er måske ikke så fotogen, men det meste smager skønt. Og så er det billigt. Hele herligheden på billedet her koster 40 kroner inklusiv kaffe eller te. Der er naturligvis også en masse vegetarmuligheder.

Du finder cafeen på adressen 338 Bethnal Green Road. Cafeen har åben fra kl. 7 morgen til kl. 18 aften, og det er ikke muligt at gå sulten derfra. Husk at medbringe kontanter, da de ikke tager imod kort.

Prøv: Deres pocherede æg er dejlige. Og husk at vælge en menu med pandekager. Mums!

Tæt på: Bethnal Green Station.

Link: Cafe 338 London

Sejt og lækkert: SUSHISAMBA

Min datter med sin favoritdrink på toppen i SUSHISAMBA: Vodka med kul og marshmallow.

Peruviansk og brasiliansk mad kombineret med japansk. SUSHISAMBA er en smuk restaurant på 38. etage, der har de lækreste og utraditionelle drinks, for eksempel en drink med kul i. Og ja, den er kulsort. Bedst af det hele er udsigten! SUSHISAMBA er både en restaurant og en bar, så du kan sagtens tage elevatoren op og nøjes med at punge 12-13 pund ud for en drink.

Det er dyrere end den normale pris for drinks i London, men det er det hele værd. Hele byen ligger for ens fødder, når man er befinder sig i baren eller ude i det hyggelige rygerområde på tagterrassen.

Prøv: At sætte dig udenfor ved et af de hyggelige bål. Snup et tæppe og nyd din drink og ikke mindst udsigten.

Tæt på: Liverpool Street Station.

Link: Sushisamba

udsigt over London om natten fra Sushisamba
Og her er så udsigten fra SUSHISAMBA by night.

Hyggeligt: The Laughing Heart

Restauranten har kun eksisteret et par år. Det var min næsten-nabo, da jeg boede i Shoreditch og heldigvis for det! Tænk at have en af Londons bedste vinbarer og hyggeligste restauranter lige ved hånden. Navnet passer fint på den følelse, jeg har, når jeg spiser der.

Menuen skifter fra dag til dag, men der er altid nogle helt usædvanlige oliven som snack på menukortet: Friterede og farserede med smag af koriander og meget andet godt. Begynd med dem. Det er himmerigsmundfulde! Søndag er restauranten lukket.

Prøv: En snack før maden, nemlig fyldte, varme oliven med et hint af koriander. Pris: 3,50 pund.

Tæt på: Hoxton Station.

Link: The Laughing Heart

Britisk: Heddon Street Kitchen

Ramsay har et hav af restauranter. Skal du spise centralt, er Heddon Street et godt sted at være.

Gordan Ramsay har adskillige spisesteder i London, og jeg er vild med hans restaurant på Heddon Street, der er en sidegade til Regent Street. Det er en stor, pakhusagtig restaurant, men på trods størrelsen er den hyggelig. Stort set samtlige tjenere er smukke (udvalgt af Ramsay himself måske?) og meget høflige, vinkortet er massivt og retterne temmelig enkle. Gode råvarer og uhyre velsmagende.

Jeg har både spist der om aftenen og dagen, og er aldrig gået skuffet eller sulten hjem. For eksempel er Ramsays bud på en 80’er klassiker, rejecocktail, helt forrygende til frokost. Mit eneste klagepunkt er en lidt for mælket cappuccino, men det er også det eneste, jeg har at udsætte på Heddon Street Kitchen.

Prøv: Beef Wellington med trøffel-kartoffelmos og en fyldig, koncentreret sauce. Pris: 37 pund for to.

Tæt på: Picadilly Circus Station og Oxford Circus Station.

Link: Heddon Street Kitchen

Michelin: Social Eating House

En Michelin-stjerne kan denne restaurant i Soho bryste sig af. Stjernen er fuldt fortjent. Det er mad, der smager og ser ud som en drøm. Omgivelserne ditto. Stedet er fordelt på tre trendy etager med restauranten i stue-etagen og baren The Blind Pig på første sal.

Serveringerne er små og delikate med stor smag. Det er muligt at bestille en menu med seks-syv retter samt en drink eller et glas mousserende vin for 75 pund, ca. 600 kr. Det ville være umuligt at få noget tilsvarende for den pris i Danmark.

Tæt på: Oxford Circus Station og Tottenham Court Station.

Link: Social Eating House

Iransk-indisk: Dishoom

Drinks serveres i kønne kobberkopper, og smager forrygende på Dishoom.

Heldigvis er der flere steder i byen man kan spise Dishooms lækre mad – og ikke mindst drikke deres spændende cocktails. Restauranten har til huse i henholdsvis Shoreditch, Covent Garden, King’s Cross og Carnaby, men jeg foretrækker den i Shoreditch. Det er der rigtig mange, der gør, så hvis du vil have plads, skal du helst booke på forhånd.

Dishoom er en genskabelse af tidligere tiders iranske spisehuse i Indien. Det går igennem menukortet og indretningen. Her er indisk med et iransk twist og vice versa. Støjniveauet er en smule højt, priserne ikke i den helt lave ende, men und jer et besøg. Det er et af de gode spisesteder i London, som holder, hvad de lover.

Morgenmaden er et kapitel for sig med smukke og velsmagende anretninger som Bombay Omelette, grød med bananer og dadler eller krydret kylling med æg.

Prøv: En Bombay Colada med chai, koriander og lime. En skøn drink til 7,50 pund.

Tæt på: Shoreditch High Street Station.

Link: Dishoom

Vietnamesisk: Mien Tay

Vietnamesisk ret serveret på en af de vietnamesiske spisesteder i London
Alle elskere af vietnamesisk mad bør tage hen til Kingsland Road.

Vi boede tæt på Kingsland Road i Østlondon, og hvilket paradis for elskere af vietnamesisk mad! På vejen ligger otte vietnamesiske restauranter nærmest side om side, så hvis en af dem var optaget, gik vi bare videre til den næste. Men jeg vil fremhæve Mien Tay, som både findes i nummer 106 og 122 på Kingsland Road.

Dels er maden excellent, dels kan jeg ikke stå for, at ejerne giver hele 40 procent af deres overskud til velgørende projekter i Sydvietnam. To fluer med et smæk! At du også kan medbringe egen vin mod betaling af proppenge (2,50 pund pr person), er heller ikke en ulempe. Vegetarer har en fest på disse restauranter, da der er mange retter at vælge mellem.

Prøv: Vermicelli til ca. 9 pund, som kommer i alle mulige variationer. Det er en vietnamesisk suppe, men ikke suppe i traditionel forstand, da der er mere grønt og kød end væske.

Tæt på: Hoxton Station.

Link: Mien Tay

Michelin pubmad: Marksman Public House

Marksman Public Houses facade i London

Denne pub er superhyggelig, ikke kun som værtshus men også som spisested. Faktisk er maden af så fin kvalitet, at Michelinguiden kårede den som Storbritanniens bedste gastropub sidste år!

Menukortet er ikke stort, til gengæld er retterne lækre og anderledes end den sædvanlige pubmad som fish & chips. Jeg kan især anbefale den som sommeren, hvor man kan spise ude på deres tagterrasse, men også til søndagsmiddagen ‘Sunday Roast¨, der nærmest er højhellig for briterne.

Tæt på: Hoxton Station med bus 26 holder stort set lige uden for døren.

Link: Marksman Public House 

Atmosfære: The Premises Cafe

Premises London

Cafeen ligger sammen med et pladestudie. Det betyder, at musikere og producere bruger det som deres egen spisestue – for eksempel er sangerne Jamie Collum og Emmelie Sante hyppige gæster. The Premises serverer traditionel britisk morgenmad, sandwich af enhver afskygning og duftende middelhavsretter om aftenen.

Det er en af de gode spisesteder i London, hvis man er musikelsker. Ikke gastronomi på højt niveau, men solidt og så er der brandhyggeligt.

Prøv: Deres cappuccino er stærk og god. Grillet spyd, der serveres med en hel masse lækre grøntsager og sprøde pommes frites om aftenen.

Link: Premises Studio and Cafe

Italiensk: Campania Gastronomia

Campania Gastronomia er en af de gode italienske spisesteder i London. Fotoet viser lidt af restauranten set indefra.

I samme område som Premises Cafe finder du denne helt vidunderlige restaurant. Maden er italiensk, ejerne lige så og rammerne rustikke og hyggelige. Folk kommer langvejs fra for at spise det velsmagende mad, og stemningen er nærmest hjemlig. Kokkene laver mad for fuld udblæsning, og gæster kan se dem svinge gryder og pander.

Restauranten er ideel til at afrunde et besøg på Columbia Road Flower Market, og hele sommeren står Oyster Boy udenfor og sælger friske østers. De kan så nydes med et glas bobler ved et af de (få) borde, som restauranten har stående udenfor.

Prøv: De lækre indbagte bøffelmozarella til forret.

Link: Campania Gastronomias Facebookside

Mad på Brick Lane

Indisk mad på ef af de spisesteder i London, som ligger på Brick Lane.

Brick Lane i Shoreditch er kendt for sine mange restauranter, der sælger mad fra Indien og Bangladesh. Jeg har spist mig gennem flere af dem, og synes, at de er ganske udmærket. Mine smagsløg har svært ved at genkende den ene Chicken Masala fra den anden, så jeg tør godt anbefale, at du spiser et måltid på en af dem. Det er ret billigt og meget mættende.

Noget andet, du kan prøve på samme gade, er en bagel med salt beef, sennep og syltet agurk. Der ligger to bagelbagerier på Brick Lane, begge mere end 100 år gamle og begge sælger bl.a. østeuropæiske jøders traditionelle bagels med saltet oksekød a la skinke. 

Det smager usædvanligt lækkert, og en bagel gør det ud for et helt måltid. Prisen er 4,50 pund, og det kan virke som mange penge for en bolle med et hul i midten. Men prøv det. Du bliver mæt og glad.

Tæt på: Liverpool Street Station og Shoreditch High Street Station.

Mere om London

Jeg anbefaler, at du også læser indlæggene Hyldest til Londons street art og Guide til dig, der vil opleve hippe Shoreditch.

Vil du vide mere om London, kan du læse indlægget med 20 facts om byen, som du formodentlig ikke vidste, og se mit indlæg om shopping i London.

Annonce

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

2 kommentarer til “Spisesteder i London – her er Vilde Verdens anbefalinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *