Berlin er en kæmpe by med oplevelser for enhver smag, alder og pengepung. Her får du mine personlige bud på skønne oplevelser for dig og dine børn.

Shopping

Mærkevarer fås bedst på Kurfürstendamm, som kan gøres tåleligt for børn ved at besøge en af de mange cafeer, der er i området. Nikolaiviertel med sine små butikker og toppede brosten er hyggeligere at shoppe i, og chancen for at finde spændende og specielle ting er større. I kan også gå en tur på Kantstrasse, som er Berlins Chinatown (i Charlottenburg). Prenzlauer Berg er et hyggeligt kvarter med mange sjove butikker og masser af legepladser.

En original souvenir er en bluse, et krus eller andet lir med Ampelman – den røde mand i Berlins lyskryds. Tro det eller ej, men der er en restaurant og hele seks butikker, bl.a. i arkaden på Potsdamer Platz, der sælger produkter, der er relateret til trafikmanden.

Spise

Cafeen Kinder-Wirtschaft har morgenmad om lørdagen og en dejlig søndagsbrunch, og så er der et fantastisk legerum for ungerne. Når I skal spise frokost, er en middag i TV-tårnet et hit for store og små. Her kan man kigge ud over byen, mens restauranten langsomt drejer rundt.

Kaffepausen bør indtages på Ritter Sport Bunte Shokowelt, Französische Strasse 24, når man er i Berlin med børn. Det er en tre etagers butik, workshop og cafe – designet med kvadratiske farverige former som Ritter Sport – og hvor børnene kan lave sin helt egen chokolade. Men reserver tid i workshoppen hjemmefra, for det er populært. I får i øvrigt 25 procent rabat på mad og drikke i deres cafe, hvis I har et Berlin Welcome Card.

Find et hjemligt sted at bo

Byen vrimler med hoteller, men hvis poderne er små, er det rart at leje en lejlighed. Og der er mange af dem. Se for eksempel på Airbnb, hvor I kan finde en lejlighed ned til 400 kroner pr. nat for fire personer.

Top 5 til Berlin med børn

  1. Teknisk museum, med togvogne, fly og skibe, som man får lov at lege i.
  2. Berlin Science Center, Museum für Naturkunde, som bl. a. har verdens største dinosaurskelet.
  3. Aqua Dom, som er et fantastisk akvarium, hvor man bl.a. sænkes ned med en elevator og kan betragte fiskene svømme rundt om en.
  4. MACHTmit Museum, som er et børnemuseum, hvor der må leges, pilles, løbes og opleves. I ferierne er der ekstra aktiviteter.
  5. Udpluk fra Berlins voldsomme historie: Et stykke af muren – Gedenkstätte Berliner Mauer samt Checkpoint Charlie, DDR-museet (Se også min artikel: På besøg i fortiden: Berlins DDR Museum), Stasi-museet, Das Denkmal für die ermordeten Juden Europas –mindesmærket for alle de myrdede jøder med et underjordisk museum (for børn over 12).

Kom rundt

Det kan betale sig at købe et Berlin Welcome Card, der giver gratis transport samt rabat en masse steder. Pris fra 18 euro. Se mere her: Welcome Card.

Læs også Sissel-Jo Gazans personlige guidebog om Berlin “Vi elsker stadig Berlin”. Vejl. pris 250 kr., men kan købes i Saxo for 214,95 kr., hvis du klikker på linket her.

OBS: Denne hjemmeside er fyldt med gode råd til Berlinturen: Vild med Berlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *