Det er ikke specielt morsomt at ende hos en mekaniker i Tyskland, når man er på vej i bil til skiferien i Østrig. Det er både dyrt og irriterende. Derfor er det vigtigt at have styr på øsen, før I tager af sted på en kør-selv-ferie til et skiområde.

Biltemas Nis Kornum har fire gode råd til jer bilister, som foretrækker at køre afsted til skiferien i stedet for at bruge fly.

1. Tjek rejselandets regler

Herhjemme er det ikke obligatorisk at køre med vinterdæk, når føret ikke er vinterligt. Det er det til gengæld i lande som Sverige og Tyskland. Norge kræver en mønsterdybde på tre mm. eller mere, og der er bødestraf til dem, der ikke overholder det. Tjek også landenes regler om snekæder, før du kører mod skiferien.

2. Husk sikkerhedsudstyr

I den optimale verden er der ikke nogen biluheld. I den virkelige verden kan det ske. Derfor anbefaler Biltema, at I altid har det korrekte udstyr i bilen: En advarselstrekant, refleksveste til alle, en brandslukker og en førstehjælpskasse.

3. Tjek bilen

Der er meget pres på bilen, når den skal køre helt op til Norge eller ned til Italien og Østrig. Udover kulden, er der også mere vægt på bilen på grund af al baggagen. Her er det, du skal sikre dig inden skiferien:

Tjek olien, smør silikone på døre og bagklaps gummilister, sørg for at bilen har frostsikker kølevæske og sprinklervæske på, test vinduesviskernes stand og hold øje med, at der er nok strøm på batteriet.

4. Husk alle papirerne

I lande som Schweiz og Østrig skal en bilist altid have motorvejsmærkater med. Andre papirer, der skal med i bilen er: Pas til alle rejsende, registreringsattest, forsikringsoplysninger, det røde forsikringskort og miljømærker.

Tips til underholdning på skiferien

Her er de bedste danske podcasts

10 dødgode true crime podcasts

Læs også

Rejsetips til nybegyndere på ski

Sådan undgår du skiskader

Rapport fra en ski-jomfrus debut i Island

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *