Der er et væld af restauranter, cafeer, barer og gode spisesteder i Alanya, den tyrkiske middelhavsby, og det kan være svært at finde det helt rigtige sted til den helt rigtige pris. Jeg har udvalgt en håndfuld gode, billige spisesteder i Alanya, som vi personligt kan stå inde for.

Hver især giver de gæsten en oplevelse, hvad enten det er en smagsoplevelse eller selve beliggenheden. Værsgo at spis:

Mini Mutfak

Alanya-Mini-Mutfak et af de bedste spisesteder i Alanya

Dette betyder minikøkken, og Mini Mutfak er en mindre restaurant i midten af det store bazarområde. Her er enkel husmandskost som bønner i paprikasovs, suppe, stegt kylling osv. af høj kvalitet. Retterne vælger man ved disken, hvor de kan ses og peges ud bag glasmontren.

Priserne er lave og stedet rigtig hyggeligt. Når du skal finde Mini Mutfak, er det en smule kryptisk, for deres skilt siger ‘Mektup Türkü Evi’ – Mini Mutfak er navnet i folkemunde.

My Dürüm

Et fast food-sted ved politistationen, som serverer fast food, der er meget langt fra MacDonalds! Deres cigara börek er for eksempel sprøde og lækre, den tyrkiske pizza med masser af ost ditto. My Dürüm ligger på en hyggelig plads, hvor der er gang i den på sommeraftener, når folk skal hjem fra byen.

Om dagen er der hyggeligt og kønt med moskeen i baggrunden, og det er et godt sted at sidde og betragte folk, der går forbi på pladsen.

Sefin Yeri Corbasi

Tyrkiet er et suppeland. Der er så mange lækre supper (corba), at man kan spise det dagen lang – i hvert fald når solen ikke bager! Denne restaurant har ligget det samme sted i 25 år og er et af de gode spisesteder i Alanya – især har de et stort udvalg af traditionelle tyrkiske retter og lækre supper. Især linsesuppen er fantastisk!

Tjeneren kommer med en lille kande smørsovs, som hældes i, derefter drysser du lidt chili i og presser citronsaft på toppen, og har en himmerigsmundfuld.

Når du får menukortet, er der kun enkelte af supperne, som står på engelsk. Der er 15 forskellige supper, som man kun kan læse om på tyrkisk, så bed tjeneren om at fortælle om deres udvalg. Du vil ikke fortryde.

Ravza

Ravza er et af de gode spisesteder i Alanya

Ravza har eksisteret i 58 år, og det er stadig i samme families eje. Bordene er linet op langs restauranten i starten af bazaren nær havnen, og der er superhyggeligt. Ikke mindst fordi mange af tjenerne tilhører familien, og serverer med et glimt i øjet og en munter replik.

Deres osmanske gryderetter smager fortrinligt og serveres i et rustik keramikfad på toppen af endnu et fad med brændende gløder. Meget festligt! Bestemt et af de gode spisesteder i Alanya, hvor der også er lidt gang i den.

Simit Saray

Dette er en kæde fra Istanbul, som er nået ned til Alanya. Simit Saray ligger ved siden af Starbucks, og er et godt (og lidt billigere) alternativ til den amerikanske kaffekæde. Her kan du købe simit (runde sesamdryssede brød), kager og sandwich.

Det er ikke gourmet, men beliggenheden på hovedgaden er god, og stedet sjovere at besøge end Starbucks, som findes overalt i verden. When in Rome, do as the romans do…

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *