Foto ovenfor: Designtorget af Fredrik Johansson

Hvis du skal have lækkert boliginteriør, og bor nær Øresund, er det en ide at vende snuden mod Malmø. Her er den ene lækre møbel- og boligbutik efter den anden, i alle prisklasser. Det eneste problem er, at du har brug for et pakæsel til at bære alle poserne.

Min datter og jeg har været på shoppingtur i Malmø, jeg som pakæsel, hun som den meget bevidste indretningsarkitekt, og vi vendte hjem med en bred vifte af hyperhippe ting. Lige fra en Andy Warhol-plakat fra Moderna Museums shop til designlysestager (halv pris i forhold til DK).

Den svenske krone er stadig lav i forhold til den danske, så man får ekstra meget for pengene. Her er fem boligbutikker i Malmø, som vi personligt var vilde med:

1. Granit

Mangler du en sort hatteæske eller hippe opbevaringsbokse? Måske cool designede tavler til køkkenet eller haveudstyr med et råt look? Så er Granit stedet. Stilen er enkel, farverne er sorte, hvide og grå, og du kan først og fremmest finde stilrene og seje opbevaringsting. Men der er også tasker, køkkenudstyr, fedt sengetøj og meget mere.

Granit i Malmø er ligesom Lagerhaus en kæde med boliginteriør i Sverige. De findes også blandt andet i Stockholm og Lund.

Adresse: Södergatan 3. Link: Granit.com

2. Lagerhaus

Lagerhaus set indefra, en af de gode boligbutikker i Malmø
Det er virkelig svært at forlade butikken uden at købe noget. Foto: Lagerhaus.

Når du skal shoppe interiør o.lign. i butikker i Malmø, må du forbi Lagerhaus – en kæmpe butik med alt fra puder, kageudstyr til kalendere og rammer. Varerne er inddelt i kategorier for eks. kaffe- og thedåser samt opbevaringsglas på første reol, kogebøger, forme til kagedekorationer og kagekrymmel på en anden reol osv, Vi tilbragte meget tid i begge Lagerhaus, både i den største på gågaden og i Trianglens shoppingcenter.

Her er blandt andet smarte kobberlamper til 249 svenske kroner og en lyskæde med store pærer bundet sammen af et tykt gummibånd til 400 svenske kr., som er den laveste pris på den slags, vi har set både herhjemme og i Malmø. Priserne er i det hele taget i den lave ende uden at ligne Tiger-butikkernes priser eller sortiment.

Adresse: Södergatan 16 og Trianglen Shoppingcenter. Link: Lagerhaus.se

3. Norrgavel

Når man træder ind i butikken, tænker man ‘dansk design’, for her er mange danske møbelarkitekter repræsenteret. Dette er en møbelbutik med elegant og nordisk boliginteriør. Vi faldt for et gråt vitrineskab til… 19.000 svenske kroner, så det lod vi pænt være.

Til gengæld var der udsalg, sidst vi var i Malmø, og min datter kunne købe en af de berømte trælysestager Rolf for 183 svenske kroner. Det var halv pris af deres normale priser og et kup uden lige! I Danmark skal du af med ca. 330 kr for samme lysestage.

Adresse: Engelsbrektsgatan 20, Link: Norrgavel.se

4. Designtorget

Designtorget set indefra, en af de gode boligbutikker i Malmø

Her er sjove gaveartikler, fine smykker, seje møbler og boligudstyr af kendte og ukendte designere. Designtorget samarbejder med forskellige svenske designskoler, og fornyer sig derfor hele tiden. 

Jeg faldt for Bokomaten, som er en fin aflang boghylde, der ophøjer bøger til en slags kunstværk, men der er noget for enhver smag. Deres julepynt er også helt i top.

Adresse: Södra Vallgatan 3. LinkDesigntorget.se

5. Olsson & Gerthel

Dette er et af de dyre steder og den dyreste på vores liste over boligbutikker i Malmø, men det er en flot butik, og uanset om du er seriøs møbelkøber eller ej, bør du unde dig selv en tur rundt i den store butik. Her er blandt andet HAY, Normann Copenhagen og mange andre lækre brands. Det er næsten som at tage en rejse i skandinavisk design.

En hurtig research viser dog, at du skal betale mere for en Wegner Y-stol i denne butik end hos de fleste danske forhandlere, så tjek priserne hjemmefra, hvis du overvejer at købe møbler i Olsson & Grethel. Til gengæld er der penge at spare på andre møbler, og når man taler boligbutikker i Malmø, er denne butik selvskrevet.

Adresse: Engelsbrektsgatan 9. Link: Olssongerthel.se

Billigst: Tag bussen fra Kbh

Et godt råd til jer, der skal på shoppingtur i Malmø: Tag bussen fra København. En voksen returbillet koster 120 kr., og du bestemmer selv, om du vil betale med danske eller svenske penge. Du skal bare tage retur inden 24 timer, så kommer du frem og tilbage for lidt over hundrede kr. Samtidig kan du have to børn under 16 år med gratis.

Med toget skal du af med væsentlig mere, plus du skal betale børnebilletter for børn fra syv til 15 år. Efter de 15 år betaler teenageren fuld pris.

Bussen tager ca. en time, toget lidt over en halv time fra Hovedbanegården. Jeg vil anbefale, at I står af på Gustav Adolfs Torg. Her er linket til det busselskab, vi benytter: Graahundbus.dk.

Annonce
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *