12 meter lyder ikke af så meget. Men når du står på toppen af en lodret granitklippe og ved, at du om lidt skal fire dig selv ned til jorden, så er 12 meter virkelig voldsomt.

Og når du befinder dig med ryggen til klippens kant, og skal læne dig bagover som om, at luften var en lænestol, ja, så er 12 meter bare noget, der aktiverer dødsangsten. I hvert fald gjorde det i mig. Og i flere af mine rejsefæller.

Men vi lænede os bagover, og vi ‘gik’ ned ad den lodrette granitvæg i tillid til, at rebet – og de tre træer, den var bundet fast til – holdt. Vi gjorde det!

Kæmpesejr

Jeg græder mere, end jeg griner, når jeg er i ruchebanen, bungy jump kommer aldrig til at ske, og jeg behøver ikke adrenalinsus-aktiviteter for at føle, at jeg lever. Derfor havde jeg på forhånd allerede tilgivet mig selv, hvis jeg ikke turde at rappelle.

‘Det er ok at fortryde’, tænkte jeg: ‘Mit liv bliver ikke bedre af at gøre det’. Iført en sele om livet og under ballerne, en hjelm og en bremsekonstruktion, man selv styrer ned ad klippen, stod jeg og trippede, mens den ene efter den anden klarede turen. Skal, skal ikke?

Det blev som bekendt et skal og jo, det var en superfed fornemmelse at fire sig ned som en anden Spiderman. Det viste sig nemlig, at det især er selve det indledende skridt, der er svært. Når først det er taget, og man er på vej ned, føles det trygt og sikkert.

Fakta om rapelling på Bornholm

  • Der er flere steder på Bornholm, hvor man kan rappelle blandt andet i Vang Granitbrud, ved Opalsøen, i Lindesdal, i Moseløkken og ved Randekløveskåret.
  • Højderne varierer fra 12 til 48 meter.
  • Vi havde Anders Pedersen fra Bornholms Outdoorcenter som instruktør, og jeg havde måske aldrig rapellet, hvis det ikke lige netop var ham. Han er tålmodig, pædagogisk og meget, meget tillidsvækkende, og han kan hyres af private såvel som grupper.

Flere indlæg om Bornholm

Ideer til aktiv ferie på Solskinsøen

Vilde Verdens anbefalinger af restauranter på Bornholm

Guide til Bornholm: Sæt tiden i stå

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *