Navn: Yamac Cafe

Adresse: Carsi Mah. Kale Yolu No. 77, Alanya.

Prisen for morgenmad pr. person er ca. 15 lira/60 kr.

Min mave er godt fyldt efter en skøn brunch i Alanya, som ligger perfekt:  En vidunderlig udsigt over havet, havnepromenaden, bjergene og byen. En kvindelig ejer, Ayse, som selv laver al den mad, der bliver serveret. Autentiske tyrkiske måltider og en morgenmad, der er så rigelig, at det fylder hele bordet.

Går (eller kører) man op til borgen, støder man på restauranten Yamac Cafe, som er et temmelig undseeligt sted. Det ligner nærmest et skur med et par skilte smækket skødeløst på siden. Men når man træder ind, kommer man ind i en lille hule med den mest fantastiske udsigt.

Her kan man få serveret morgenmad a la anne (mor på tyrkisk), og se ud over bugten, mens man guffer ejerens hjemmelavede specialiteter i sig – fra syltede figner og blommesirup til hakkede olivensalat og salat med smuldreost, mynte, tomater osv.

Yamac cafes indgang i Alanya.

Gå kalorierne væk

Udover de mange hjemmelavede ting bliver gæsterne spurgt, om de ønsker røræg, spejlæg eller omelet. Vi valgte spejlæg, som blev serveret i små, kobberlignende pander. Vi bestilte en omgang pisi (pishi), som er en slags kager eller brød, der minder lidt om donuts – lækkert! Naturligvis kan man få tyrkisk te til morgenmaden, men der er også helt almindelig nescafe og tyrkisk, stærk, sød kaffe.

Engelsk er ikke ligefrem hovedsproget her, men man klarer sig fint med ordene breakfast, thank you osv. Det er selvfølgelig muligt at få mange andre lækre brunch i byen, og der er mange overdådige morgenmadsbuffeter på de store hoteller, men du får næppe en mere autentisk brunch i Alanya end dette sted. Og når morgenmaden er fortæret, kan man spadsere videre op til borgen og gå kalorierne væk.

Læs også om gode spisesteder i Alanya samt indlægget 10 ting, du skal smage i Tyrkiet.

Karen og Rakel spiser den bedste brunch i Alanya på Yamac Cafe
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *