Lübeck er en rigtig hyggeby, som indbyder til gåture i de små gader og besøg på varme caféer efter shoppingturen. Jeg har plukket fem særlige cafeer i Lübeck ud, hvor du ikke går galt i byen. Velbekomme.

Byens bedste morgenmad

‘Café Calma’ er stedet, hvis du skal have en solid brunch. De har mange forskellige varianter, både store og små, men du kan også købe lette retter dagen igennem for eksempel bagels med fyld. Indretningen er et sammensurium af kurvestole, lamper fra mormors tid og rustikke træborde.

Link: Cafe Calma

Søde sager

Amerikanske cookies og franske macarons. Engelsbäckerei har et stort udvalg af ting til din meget søde tand. Mange af kagerne er med et twist for eksempel brownies med chili. Kaffen er rigtig barista-agtig og smager, som englene synger.

Link: Engelsbaeckerei.de

Når du har hjemve

Hvis du er så vild med skandinavisk, at du ikke kan undvære det syd for grænsen, skal du smutte forbi ‘Frøken Wildhagen’. Frøkenen er en dansk tandlæge og kage-elsker, der åbnede caféen i 2013. Her er duftende kaffe, friskbagte kager og hvide træmøbler. Og så kan du få smørrebrød. NB: Lukket om mandagen.

Link: Frøken-Wildhagen.de

Når du vil have noget grønt

Hver aften kan du købe et godt, mættende måltid, dagens ret, på Cafe Affenbrot for 6,50 euro. Alt er vegetarisk, sundt og grønt. Den grønne farve går igen på vaser, nogle af væggene og på de grønne planter, som er med til at gøre caféen ekstra hyggelig. Selv kødspisere må overgive sig.

Link: Cafeaffenbrot.de

Når det skal være sødt

Til sidst vil jeg opfordre jer til at runde marcipancafeen og butikken Niederegger, som er en oplevelse værd. Både på grund af deres kæmpe udvalg af marcipan men også fordi, man kan få marcipancappuccino på stedet. Se min artikel her: Marcipanhimmelen ligger i Lübeck.

Læs også Julemarked i Lübeck for ethvert julehjerte.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *