Ferie i Tyrkiet: Bølgerne slår dovent mod skibets sider, mens vi sidder ombord og spiser friskfangede, grillede fisk og ser månen afløse solen. Vi er ombord på en güllet, et tyrkisk sejlskib af træ, hvor vi får fuld forplejning fra morgen til aften.

Om natten går vi til køjs i fine kahytter med store vinduer, og om morgenen vågner vi til solskin, hav og et festmåltid af et morgenbord. Det er driverlivet, når det er bedst. Og kaptajnen valgte rigtigt, da han døbte skibet: Be Happy.

Tyrkiet har længe været i top blandt danskernes favoritrejsemål. All inklusive-konceptet ditto. Her kan man spise og drikke døgnet rundt uden uventede udgifter og andre bekymringer end, hvor den bedste liggestol er i forhold til poolen. Men hvis man er en smule træt af de store hoteller, er en sejlferie i Tyrkiet alias et Blue Cruise lykken.

Solnedgang-Tyrkiet

Et driverliv

I otte dage sejler rundt i den tyrkiske skærgård omkranset af grønklædte bjerge, mens man bliver vartet op af en ’madmor’, en kaptajn og en tjener. Det er All inklusive i miniformat og med skiftende scenarier. Alle måltider serveres på båden, badevandet er lige for ens fødder døgnet rundt, og skibet sejler hver dag ind i en ny havneby, så man også får fastlandet at se.

Disse små krydstogter sejler fra Marmaris, Bodrum, Fethiye og Antalya, og tager turen rundt i de forskellige bugter. Oplevelserne er store. Ikke nok med, at man kan snorkle, bade og fiske fra skibet, men man besøger også byer med hver sin charme, hver sin strand og hver sine attraktioner. Her er et udpluk:

Marmaris

For tyve år siden var byen et lille fiskerleje, men i dag er den vokset eksplosivt, og bliver besøgt af flere millioner turister årligt. Byen er spækket med restauranter, barer, boder og butikker. Samt lange sandstrande der bliver bedre og finere, jo længere fra byens centrum man bevæger sig.

Det er en god by at gå på shopping i takket være basaren og de mange butikker, der har alt fra læderjakker til vandpiber.

Fethiye

Fethiyes havn ligger lige op til basaren og byen har den fordel, at der er sandstrande helt op til havnepromenaden. Det er ren optur at flyde i en liggestol med en kold øl og se på børnene, der pjasker i vandet, efter man har handlet ind i basaren. Men skal du virkelig have bounty-strand skal du til Ölüdeniz, som ligger tæt på Fethiye. Her er en af Tyrkiets smukkeste strande med hvidt sand og turkis hav.

Bodrum

Denne by er unik på kysten, fordi den ikke har tilladt store hoteller at skyde op midt i byen, men har sat maximumhøjden for bygninger på tre etager. Samtidig dikterer rådhuset, at alle huse skal være hvide. Det gør Bodrum til en særlig attraktiv by, og det er ikke uden grund, at den bliver kaldt Tyrkiets St. Tropez, for det er de rige tyrkeres ferieparadis.

De bedste strande ligger lidt udenfor byen: Bitez med sit brede sandstykke og Gümbet med alle dets tilbud om vandski, vandcykler, dykning, bananbåde og meget andet sjov.

Hvis både besætningen og I har pas med, kan I sejle et smut til den græske ø Kos, som kun befinder sig under en times sejltur fra Bodrum.

Antalya

Hvis det er lækre, hvide sandstrande, man søger, er Antalya måske ikke lige stedet. Til gengæld har byen alt andet – lige fra hundredvis af butikker, en stor basar med hyggelige gader, restauranter i alle genrer, museer, havnepromenade og fantastiske omgivelser med Taurusbjergene, som danner ramme om byen.

Antalya summer af liv og leben. Det er en storby, som absolut er værd at besøge, hvis man vil se og tale med andre end turister. Alt i alt kan jeg anbefale at tage på sejlferie i Tyrkiet – det er et minde for livet… og du vugger mange dage efter, du er kommet hjemmet.

Værd at vide

Hvis du vil på ‘sejlende’ ferie i Tyrkiet, kan du bestille en uge om bord på en güllet med fuld pension gennem diverse danske rejsebureauer – blandt andet Happy Blue Cruise, der også sørger for transport til og fra lufthavnen.

Otte dages blue cruise samt transport koster ca. 5.500 kr. pr. person, hvis I er otte, der lejer et skib sammen.

Det er også muligt at bestille kortere og længere ture på tyrkiske hjemmesider blandt andet Boatingturkey.net.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *