10 år yngre på en time. Det er vist en ønskedrøm for rigtigt mange mennesker, så folkene bag Sultaniye termalbadene nær den tyrkiske by Daylan har ikke svært ved at få folk til at smøre sig ind i tyrkisk mudder, der er opstået fra de varme kilder.

De fleste kommer til mudderbadene via både, som afgår flere gange dagligt fra Daylan. Sejlturen tager en halv times tid, og er pengene værd, uanset om man benytter sig af foryngelseskuren eller ej. Der er nemlig utrolig smukt omkring Köycegiz-søen.

Svovlstank

Når man ankommer til et termalbad, fyldes næseborrene af en halvrådden lugt, som ikke er befordrende for et mudderbad. Men der er gode ting som svovl, kalk, jern og forskellige salte i det mudrede vand, som ikke kun siges at gøre huden blødere men også skulle have en lindrende effekt på gigt og muskelsmerter, så mange vover sig ud i det.

Og sjovt er det at stå i brunt ildelugtende vand og smøre sig ind i mudder for derefter at stå til tørre i solen, inden mudderet er størknet og kroppen kan blive vasket i det 40 grader varme kildevand. Især er det sjovt at betragte alle de andre, der ‘hænger’ til tørre med det brune stads klistret til kroppen.

Graciøse skildpadder

Ved Daylan Beach er det også muligt at se de store smukke Caretta Caretta-skildpadder, som lægger æg på stranden. Derfor er stranden ikke offentlig, men man kan komme tæt på, når man er ombord på en lille fiskerbåd.

Det er let at praje en fisker og hans båd, der vil sejle turister med ud på søen, og som lokker skildpadderne til at komme helt tæt på båden ved at bruge krabber som lokkemad. Og de store rolige skildpadder er imponerende dyr. Lige så klumpedumpede de ser ud på land, lige så graciøse er de i vand.

Transport

Nærmeste lufthavn er Dalaman, som ligger 28 km. fra Daylan.

Her kan du læse mere om Daylan:

Daylan Guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *