Når det bliver for varmt i Alanya, og selv havet ikke er i stand til at køle os ned, er det bedst at søge op mod bjergene og hoppe i Dim Çay floden.

Det har tyrkere fra hele lokalområdet vidst i årevis, og vi vil anbefale, at I undgår turistsværmen og tager derop en søndag, så I får den autentiske stemning.

Her vil I nemlig opleve familiehygge i den helt store stil: Børn, der springer ned i det iskolde smeltevand fra bjergene, familier, der griller ved bredden, ældre par, der nyder en middag henslængt på tæpper i små øer bygget som tømmerflåder, kærester, der svømmer og mænd, som fisker.

Fisk fra Dim Çay floden

Der er en fantastisk stemning af søndagshygge og afslapning ved Dim Çay floden, og langs floden har driftige mennesker åbnet restauranter med vandlegepladser. Tiden står næsten stille her. Også bogstavelig talt, for som regel er serveringen temmelig langsom. Men hvad gør det, når man sidder/ligger på sin egen lille platform ude i floden og kan dyppe tæerne i iskoldt vand, mens man venter på maden?

Og når den ligefrem er fanget i det selv samme vand, som de serverede foreller er, er det værd at vente på.

Efter frokosten tager mange videre til den 360 meter lange drypstenshule Dim Cavern, som er en de længste drypstenshuler i Tyrkiet. Meget betagende og en god afslutning på dagen. Et lille men: Vær opmærksom på, at der er mange trappetrin.

Transport

Du kan tage bus, dolmus og taxa. 

Aftal evt. med taxachaufføren, at han skal hente jer igen.

Når I er der, skal I ikke vælge de første steder, men søge lidt opad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *