Fotoet øverst er fra Kerry Way i Irland – en af de mange vandreruter, som er er beskrevet i den nye Turen går til-bog: ‘Europas smukkeste vandreruter’. Og smukt ser der ud i det sydvestlige Irland, hvor vandre-og cykelentusiaster kan udforske den vilde natur.

I det hele taget er der en uendelig række af fantastiske vandreruter rundt omkring i Europa. Fra Norges utrolige fjelde til Portugals kønne pilgrimsrute, for nybegyndere udi trekking til hardcore-typerne.

I bogen får vi beskrivelser, fotos og rejsetips til 39 helt fantastiske europæiske, vandreruter. Og billederne i sig selv er nok til, at man får lyst til at komme af sted med det samme.

Forsiden af bogen Europas smukkeste vandreruter

Fra vinmarker til sne på toppen

Jeg kender en del, der har vandret på Caminoen i Spanien, men vidste ikke, at der er en alternativ rute et stykke af vejen. Denne har sit udgangspunkt i Porto, som jeg besøgte i sommer, og går gennem vinmarker og skove. En rute, der kan klares på 14 dage, og som jeg har sat et indre flueben ved.

En anden – meget mere strabadserende – vandrerute fra bogen er en betagende strækning i Dolomitterne, en tredje Olavsvegen i Norge, som var en vigtig pilgrimrute i middelalderen.

Sådan kan jeg blive ved med at opremse vandreruter, der nævnes i bogen. Den ene smukke rute efter den anden. Som nævnt er der 39 beskrevne ruter, så der vil altid være ruter, som nogen mener, burde have været med. Jeg synes for eksempel, at der er for få britiske men går ud fra, at forfatterne har valgt ruterne for at give en præsentation af meget forskellige vandreruter og sværhedsgrader.

Info om bogen

  • Titel: Europas smukkeste vandreruter.
  • Forfattere: Gerhard von Kapff og Andrea Lammert.
  • Forlag: Politikens Forlag.
  • Vejl. pris: 200 kr., men du kan købe den på Saxo.dk for 149,95 kr. Du kan finde bogen her (Affiliatelink).
  • Bogen indeholder dels en malende beskrivelse af hver vandrerute suppleret med praktiske oplysninger om rutens længde og varighed, logi, bedste rejsetidspunkt m.m.

Foto øverst: Tourism Ireland.

Annonce

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *