Man skal lede længe efter en grund til ikke at tage på familieferie i Stockholm (med mindre økonomien ikke er til det selvfølgelig). Her er så meget at lave og se for både børn og voksne, byen er betagende smuk og priserne er en anelse lavere end i Danmark.

Samtidig er vores svenske naboer meget tolerante over for børn – for eksempel har de fleste restauranter børnemenuer og små pakker, der holder børnene aktiveret, mens forældrene spiser.

Vi har samlet et udvalg af aktiviteter til en familieferie i Stockholm, hvor både voksne og børns interesser er tilgodeset. Har du gode tips til byen, så skriv det endelig i kommentarfeltet under artiklen, så du også kan være med til at inspirere.

Børnehits

Mød Alfons Åberg, se dragen Katla fra Brødrene Løvehjerte og besøg Karlson på tagets hus. Det og meget mere kan man på børnebogsmuseet Junibacken på øen Djurgården. Desværre er de daglige teaterforestillinger svære at forstå for danske børn, men det fjerner ikke magien fra stedet.

Skansen, som er verdens ældste friluftsmuseum, og lidt a la Den Gamle By i Aarhus. Superhyggeligt og interessant. I tillæg er der en en børne-Zoo. Også gratis med et Stockholm-kort.

Forlystelsesparken Gröna Lund, som er Sveriges ældste Tivoli. OBS: Det åbner i slutningen af april.

Vasa-museet med det imponerende 9 meter lange krigsskib fra det 17. århundrede. Gratis for børn og for voksne med et Stockholm-kort.

Sky View, hvor I kører op i 130 meters højde og kan se hele Stockholm fra glaskuplen.

Moderna Museet og Leksaksmuseet med legetøjsudstilling og legerum.

Legepladsen i Ivar Los-parken er i topklasse, fortæller en af vores læsere, Morten: ‘Sådan en mini Astrid Lindgren-park – ægte svensk stemning’.

Gå på tagene

Stockholm tage
Foto: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Tag-vandring på Stockholms tage med den mest fantastiske udsigt og sikkerheden i top. En magisk oplevelse for store børn og deres forældre. Minimumslængden for at gå rundt på byens tage som en anden Karlsson på taget er 1,50 meter, så småbørnene må blive på jorden.

Her kan du se mere om en af Stockholms mest originale attraktioner:  Takvandring.

Shop og slap af

Kungsträdgården ligger i midten af Stockholms butikscentrum. På den måde kan forældre og børn kombinere shopping i stormagasinerne i Hamngatan og de lækre designbutikker ved Biblioteksgatan og Birger Jarlsgatan for at runde af med noget morsomt for ungerne. Om vinteren kan man skøjte på den kæmpe skøjtebane, og om sommeren er der masser af arrangementer.

Stockholms flotteste varehus er NK, men skal det være små pudsige butikker i et kvarter, der oser af charme, kommer man ikke uden om Gamla Stans bakkede og hyggelige gader. Her er mange specialbutikker og hyggelige spisesteder – ikke mindst cafeerne, hvor en kanelsnegl – kanelbulla – er et must at prøve.

Spis svensk

På Skansen er der en del cafeer og restauranter, og det er et dejligt sted at spise med børn, fordi der er så mange andre børnefamilier. Gamle Stan er spækket med hyggelige steder, og I skal selvfølgelig smage kanelbullar og lussebullar (Luciaboller), som er typisk svensk.

Hvis I vil have svensk husmandskost, kan I spise på Tradition på Södermalm, som blandt andet serverer svenske kødboller, blodbudding, kåldolmer og surstrømning.

Besøg også torvehallerne Östermalmshallen og Hötorgshallen, hvor I kan smage svenske delikatesser og hygge jer ved at slentre rundt mellem alle boderne og cafeerne.

En familieferie i Stockholm er en ferie, hvor det er svært at vende hjem uden kufferten fuld af oplevelser, og vi håber at have inspireret til at besøge vores svenske naboer.

Husk kortet

Det er en ide at købe Stockholm-kortet, der giver gratis adgang til mere end 80 museer o.lign. samt gratis transport i byen. Se priser her:

Stockholm Card

Flere indlæg om Sverige

Oplev fænomenet tranedans i Skåne

Vilde Verdens guide til kønne Kalmar

Her er så dejligt: Solskinsøen Øland

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *