Ferie i London med teenagere er nok nær himmelen for både voksne og teenagers. Her er mine bedste tips.

London er byen, der har noget for alle, så du kan sagtens tage på ferie i London med teenagere. I kommer ikke til at kede jer. Her er mine personlige bud på oplevelser, I kan dele sammen.

1. Stjerner i voks

Miley Cyrus på Madame Tussauds i London.
Miley Cyrus i sædvanlig opløftet stemning på Madame Tussauds.

Madame Tussauds vokskabinet har gennemgået en forvandling de seneste år. Ud er nogle af politikerne røget, ind er kommet verdensberømte bloggere og flere sangstjerner.

Det gode, gamle gyser-afsnit er også blevet udskiftet med en tur gennem Sherlock Holmes’ univers og Marvel-film i 4D. Der er altså god grund til at besøge voksmuseet, når du er på ferie i London med teenagere.

Pris: 29 pund, når du køber gennem deres hjemmeside. 35 pund, hvis du betaler ved ankomsten. Udover det er der en række rabatter, hvis du køber billetter til flere attraktioner.

Tæt på: Baker Street Underground Station.

Link: Madame Tussauds

2. Gys og gru

Publikum gyser over pestramte i London Dungeon.
Der er pest, død og drab i luften i London Dungeon. Foto: Merlin Entertainment.

Torturkammer, pestsyge, en barbering hos Sweeney Todd, et møde med Guy Fawkes, seriemorderen Jack the Ripper og meget andet. The London Dungeon er en rundtur i Londons uhyggelige historie. 18 shows med 20 skuespillere gennem Londons mere end tusind år historie.

Pris: 24 pund for en voksen, men køber du det såkaldte Attraction Pass, er der penge at spare. The London Dungeon kombineret med for eksempel London Eye koster for eksempel 40 pund i alt.

Tæt på: London Eye og Waterloo Tube Station.

Link: The London Dungeon

3. London fra luften

London Eye og Themsen
London Eye giver en fremragende udsigt over London – og man sidder varmt og behageligt i kapslerne.

En gåtur langs Themsen er en af de oplevelser, man bare skal have, når man er i London. Her sker så meget. Et sted finder I et marked, et andet gøglere, der optræder, et tredje en festival. Og så kan I naturligvis se Tower of London, Westminster Abbey og andre berømte vartegn langs Themsen.

Jeg vil anbefale en tur i London Eye på grund af den pragtfulde udsigt. Prisen er pebret, men det er oplevelsen til gengæld ikke.

Hvis I gerne vil nyde en udsigt over London ude at hive penge op ad lommen, kan I booke tid i Sky Garden. Her kan man ganske gratis komme op på toppen, hvis altså man har reserveret tid via hjemmeside.

Pris: 27 pund via hjemmesiden. 30 pund ved ankomsten.

Tæt på: Waterloo Underground Station.

Link: Coca Cola London Eye

4. Bydele med teenagerappel

To teenagere ser på David Bowies street art portræt i Brixton.
Ferie i London med teenagere
Her står min datter og nevø i Brixton og dvæler ved portrættet af David Bowie. Efter hans død er det blevet et mindested for Bowie-fans.

Teenagere er forskellige. Den ene elsker mærkevarer, den anden afskyr dem og foretrækker genbrug. Den ene er til musik, den anden til museer. Jeg har plukket tre bydele ud, så der lidt af hvert for enhver smag.

Lettere flippet: Camden Lock Market er et virvar af street art, bittesmå madboder, større butikker med alternativt præg og kunsthåndværkere, der sælger unika. Faktisk er der hele 1000 boder, cafeer, restauranter og butikker på stedet. Særligt hyggeligt om sommeren, hvor der sidder folk overalt og drikker øl, soler sig og spiser.

Til de shopping-glade: Soho har en alt, hvad hjertet begærer, når man er på ferie i London med teenagere. Der er rigeligt med shopping-muligheder, spisesteder, hyggekroge og så ligger Chinatown der. Soho er i gåafstand fra de enorme shoppinggader som Regent Street og Oxford Street.

Hipster og vintage: To bydele vil jeg særligt fremhæve: Brixton og Shoreditch. Brixton er mere slidt end Shoreditch, men det er et cool sted at hænge ud. Shoreditch er det mest hipster-agtige kvarter. Her er ganske enkelt fedt at gå rundt og ose, gå i byen og bydelen vrimler med vintagebutikker.

5. Spis et fedt sted

Regnbuefarvede bagels i en bagelbutik på Brick Lane i London.
I Brick Lane kan man få regnbuefarvede bagels.

Skal I have en helt særlig spiseoplevelse, vil jeg anbefale Inamo Restaurant, der både findes i Camden, Soho og Covent Garden. Udover at have lækker sushi og andre asiatiske retter, har restauranten interaktive borde. Det gør det til en fest at bestille mad. Når det er gjort, kan I bruge bordplanen til at udforske kvarteret, spille og meget andet.

Brick Lane i Shoreditch har to bagel-forretninger, der har ligget samme sted i årevis. Her kan du købe de lækreste bagels med salt beef. Prøv det! En frokost på Boroughs Market er også oplagt, når du er på ferie i London med teenagere. Det ligger lige ved London Bridge og er et hyggeligt sted med masser af atmosfære og fastfood på den gode måde.

6. Harry Potters univers

Nogen teenagere vil få et livstræt udtryk i ansigtet, når du siger Harry Potter. Andre vil begejstret tænke på troldmanden, der gjorde deres barndom spændende via film og bøger. Har du sidstnævnte, er der ingen vej udenom en Harry Potter Studio Tour. Det er simpelthen magisk at besøge Gryffindor, se de flotte kostumer og træde ind i den store spisesal med dækkede borde.

Universals eventyrlige Harry Potter-univers ligger 30 km. fra London. I kan enten bestille en busstur fra Londons centrum inklusiv entrebilletter eller tage toget til Watford Junction, hvor der er busser hver 20. minut til og fra Universal hele dagen.

Pris: 47 pund for voksne, 35 pund for børn under 16 år. Der findes også familierabatter m.m. Entre skal bookes på forhånd.

Tæt på: Watford Junction.

Link: The Making of Harry Potter.

7. Verdens længste graffititunnel

Karen i Banksytunnellen. Et oplagt sted at besøge når man er på ferie i London med teenagere.
Her skuer jeg ud over street art i tunnelen, som bliver kaldt Banksytunnelen på grund af verdens mest berømte street artist, som er fra London.

Der er utrolig meget street art i London, og det er muligt at booke en gåtur med guide, som viser rundt i en bydel og fortæller om de flotte værker. I kan selvfølgelig sagtens selv vandre rundt og spotte dem. Men vil I gå all in, skal I tage til Waterloo Station og ned i Leake Street-tunnellen.

Det er simpelthen verdens største tunnel med street art. Det trænede øje vil kunne spotte nogle af Banksys værker, men hele tunnellen er smækfyldt med graffiti. Her er både tags, enorme malerier og små, gnidrede tegninger. Som regel vil man kunne opleve en eller flere spraye deres kunst forskellige steder i tunnellen.

Pris: Gratis.

Tæt på: Waterloo Station.

8. Museumsrunden

Blåhvalskelet i på Natural History Museum i London
Et enormt skelet af en blåhval hænger på Natural History Museum. Det er et dybt imponerende museum og så afgjort værd at besøge.

Natural History Museum og V&A Museum ligger op og ned ad hinanden i South Kensington. Begge er fremragende museer, gigantisk store og så har de gratis entre.

Det ene museum er til dem, der interesserer sig for naturvidenskab, ja, videnskab i det det hele taget. Det andet handler blandt andet om design, kunst og mode. I og med at ingen af dem koster noget at besøge, anbefaler jeg at tjekke dem begge ud. I kan for eksempel vælge, hvilke emner I vil se og styre mod dem, når I ankommer.

Pris: Gratis.

Tæt på: South Kensington Underground Station.

Links: Natural History Museum og V&A.

9. Underholdning

Superhelte til Pride i London
Pride i London er storslået. Karneval i Notting Hill ditto. Ja, der er umanerlig mange begivenheder året rundt, så hold øje med Visit Londons hjemmeside.

Et teaterbesøg i West End vil være et minde, I kan dele længe efter. Skuespillerne er så dygtige, scenografi og kostumer så imponerende og teatrene i London så fine. For mange vil en musical som Les Misérables være den optimale oplevelse.

Der er naturligvis vanvittig mange aktiviteter i London, så jeg vil blot nævne nogle stykker: Tag til en fodboldkamp eller få en rundtur på for eks. Wembley Stadion, drik en øl i en comedy bar og hold øje med Visit Londons hjemmeside for at se, om I er i byen, mens der er karneval, festival eller parader.

10. Se film på taget

Måske tænker I: Vi tager da ikke til London for at gå i biffen. Men en udendørs biograf på toppen af et tag er ikke helt det samme som almindelige biografer.

Det er superfedt at sidde bænket i en strandstol med et tæppe over sig, popcorn i den ene hånd og en drink i den anden. Der er rooftop cinemas i Peckham, Shoreditch og Stratford. Især Rooftop Film Club i Stratford er et fedt sted med en betagende udsigt. OBS: Tag-biograferne holder kun åben i sommerhalvåret.

Pris: Varierer alt efter film.

Tæt på: Henholdvis Stratford Station, Peckham Rye Station og Liverpool Street Station.

Link: Rooftop Film.

Mere inspiration til Londonferien

Vilde Verdens personlige anbefalinger af spisesteder i London

Tør du tale på Speaker’s Corner? Læs om det berømte sted

Gratis og gode oplevelser i London

Annonce
fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *