Skal du på ferie i Marokko, er Sahara ikke til at komme udenom. Her er masser at opleve for folk i andre aldre. Læs mine anbefalinger.

En ferie i Marrakech er mere end vandpiber og Marokkopuder. Det er byen, hvor du kan kombinere Østens mystik med naturoplevelser. Hvor befolkningen er lette at falde i snak med, uanset om I kan tale samme sprog, eller om det foregår med fagter. Hvor maden er fremragende, og solen skinner 300 dage om året.

Og så er det byen, hvor Atlasbjergene tårner sig op bag Saharaørkenen, og danner en smuk ramme for opholdet. Netop ørkenen skal opleves, når man er på ferie i Marrakech. Alene vejen derud er en oplevelse, der fører tankerne hen på Americas signatursang, når man passerer fårehyrder og berberlandsbyer, som taget direkte fra bibelen.

Der er rigeligt at tage sig til i ørkenen: Besøg i beduinlejre, rideture på dromedarer, køreture i dune buggies og quad bikes, trekking og sågar overnatning i beduintelte.

Marcus Seneca kører buggies på ferie i Marrakech

Ørkenræs eller rolig tur på kamelryg

Jeg har været på en bloggertur med Marokko Eksperten, hvor vi blandt andet var ud og køre i ”buggies”. Køretøjerne er perfekte til terrænet og klarer stejle skranter og bump, som om de ikke var der. Hvis man har en svaghed for køretøjer, som kan noget udover det sædvanlige eller elskede ”Easy Rider”, er det helt klart et must-do. Det var simpelthen så sjovt at høvle rundt i det øde landskab. NB: Man skal have kørekort for at sidde bag rattet. Link: Raidbuggymaroc.com

Er temperamentet ikke til motorræs, vil turen på dromedarryg i Saharas ørken garanteret være et hit. Man kan for eksempel overnatte i en beduinlejr og tilmelde sig en ridetur på de smukke dyr. Når man rider på en dromedar, falder man ind i en rolig rytme, og landskabet kan opleves på en helt anden måde, end når man ræser afsted i en buggie.

Nogle rejsebureauer tilbyder dromedar- og kameltrekking, hvor man får fire-fem dage i Sahara og bruger dyrene som transportmiddel, nøjagtig som de er blevet brugt i tusinder af år.

Marcus Seneca i en buggie i ørkenen ud for Marrakech.

Berømte filmlocations

I Sahara ligger også den berømte by, Ait Benhaddou, som var et centralt stop på den gamle karavanerute mellem Marrakech og ørkenen. Film som Gladiator, Mumien og Lawrence of Arabia har brugt byen som kulisse. Byen er en labyrint af sandfarvede tårne, huse og mure. Den er på UNESCOs verdensarvsliste og værd at besøge.

Filmfans vil også gerne besøge byen Ouarzazate, porten til ørkenen, som har filmstudier, der bliver benyttet af store udenlandske selskaber, blandt andet er flere afsnit af Games of Thrones indspillet her.

Et tredje spændende sted – især for børnefamilier – er Terres d’Armanar, en park a la Djurs Sommerland møder ørkenen. Her er swimming pools, dyr, klatrevægge og meget andet en halv times kørsel fra Marrakech.

Læs også indlægget om den kønneste landsby i Marokko samt rejsebloggen Vilde Verdensshoppingguide til Marokko.

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *