OBS: Jeg var inviteret af Wagrain Kleinarl Tourismus og TVB Kitzbüheler Alpen – Brixental.

Westendorf i Østrig er først og fremmest kendt som et skiområde, men det er meget mere end det. Det er blandt andet et gastronomisk højdepunkt, hvor du kan spise den skønneste mad baseret på egnens krydderurter, grøntsager, frugter og kød. Fra friskfanget fisk til søde blommer.

En samling restauranter i Westendorf har slået sig sammen under navnet KochArt. En sammenslutning med dogmeprincipper om at kreere retter baseret på lokale specialiteter af høj kvalitet og årstidens råvarer. Jeg har besøgt en af dem, Gasthaus Steinberg, og det var en fest for sanserne at spise ejeren Michael Grafls dejlige mad.

Henrik Boserup var forbi

At jeg også fik lov at gå med ud i urtehaven og plukke urter til aftenens måltid og stå i køkkenet, imens Michael Grafl kokkerede, var selvfølgelig en ekstra bonus. Her så jeg virkelig en kunstner arbejde. En, der ikke kun rører i gryderne, men bruger alle sine sanser til at kreere vidunderlige retter.

Jeg er ikke den eneste dansker, der har nydt Michael Grafls mad. Henrik Boserup har besøgt stedet flere gange, og blandt andet lavet mad sammen med den østrigske kok. Men nu lader jeg billederne tale for sig selv med et PS til skigæster: Gasthaus Steinberg har også åbent i skisæsonen.

Hovedret Steinberg
Vildtkød fra naboen, der er jæger, og leverer kød til Gasthaus Steinberg.
Kok på gasthaus steinberg i Westendorf
Michael Grafl i køkkenet. Han driver stedet med sin familie, og henter alle de krydderurter, han bruger i maden i sin store have, der ligger lige udenfor restauranten i Westendorf.
Knödel i skiver og andre lækkerier på tallerken
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Det er faktisk knödel skåret i skiver. Det smagte vidunderligt.
Dagens spørgsmål: Hvad er det? Svar: Et insekthotel. Michael Grafl sørger for at forkæle insekter, så de kan gøre gavn i krydderurtehaven.
Lille hvidt kapel omgivet af træer og græs i Westendorf.
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *