Hep hey, det er sommerferie. Mange har talt dagene til denne ferie, hvor der skal rejses, hygges i sommerhuset eller på festivaler og campingpladser. Vi har glædet os til dage, hvor man kun gør det, man har lyst til, hvor man er sammen med sin familie – virkelig sammen med, ikke bare mødes om aftensmåltidet – og hvor man får gjort en hel masse af de ting, man ikke når i hverdagen. Hvor man lever på en helt anden måde, end man gør til daglig.

Og jeg har også glædet mig til denne sommer. Ikke mindst fordi jeg skal til Portugal med tre skønne veninder. Tre byer, tre steder at udforske, tre gode venner. Det skal nok blive godt!

I ferierne finder vi vores livsenergi og glæde frem. Vi får overskud og går pludselig fra at være tilknappede skandinaver til afslappede sydeuropæere. Livet kildrer i maven, sanserne åbnes, så man dufter jordbærret, lytter til havet, ser naturen – og forholdet til kæreste og børn bliver til nærvær i stedet for blot samvær.

Men hvor er det ærgerligt, at det mest er i sommerferien, det er sådan. Livet er for kort til at ’hoppe fra sten til sten’ – nemlig fra weekend til weekend, fra ferie til ferie. Jeg er klar over, at det ikke er indenfor alle fag, at man ’bare’ kan sige op og arbejde hjemmefra som mig. Det ville gøre håndværkerens arbejde temmelig kompliceret. Og sygeplejerskens. Og en hel masse andres.

Man kan dog minde sig selv om at leve så optimalt som muligt i det hverdagsliv, der nu engang er. Stå et kvarter tidligere op om morgenen, så der er tid til at smage kaffen og nyde roen, før dagen løber af sted. Falde i svime over en duftende rose eller smagen af en særlig god ost. Tage til stranden eller i skoven efter arbejde i stedet for at stene Nyhederne og TV-Avisen. Invitere vennerne spontant på middag en ellers kedelig mandag aften. Smide stængerne i vejret og lytte til en spændende podcast Der er mange muligheder. Og valget er dit. Lige som livet er.

Rigtig god ferie… Hele året!

Solskinshilsner fra Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *