Stråtækte huse, hvide sandstrande og kunst er noget af det, som gør de tre tyske halvøer Fischland Darss Zingst så seværdige. Og så er det let at tage på weekendtur fra Danmark.

Vi cykler langs et græsdige. Bag diget ligger sandstranden, til den anden side er der det ene fine ståtækte hus efter det andet. Vi er en gruppe, som er hoppet på cyklerne i den maleriske by Ahrenshoop for at komme ned til vandet ved Weststrand. Og hvilket syn!

Her er det fineste pulversand og det klareste vand. Det er forår, så sommerturisterne breder sig ikke endnu, og vi har stranden helt for os selv. De gamle træer knejser stolt, nogle af dem er væltet og ligger dekorativt som naturlige bænke i sandet. Her er idyl med idyl på.

Stråtækt, rødt hus i Ahrenshoop i Fischland Darss Zingst
Kan du lide stråtænkte huse, vil du elske Fischland Darss Zingst. Mange har traditionelle, gamle stråtag som her, men der er også feriehuse, som har fået en stråtags-makeover af kunstige strå. Det er mindre kønt.

Fischland Darss Zingst er tre forbundne halvøer i Nordtyskland. Lige som med Skagen søgte kunstnere hertil draget af lyset og naturen. Den dag i dag er der stadig kunstnere, som bor på halvøerne, og der tilbydes malerskoler for feriegæster. Samtidig har Ahrenshoop et kunstmuseum, der viser lokale kunstneres værker, både fra fortiden og nutiden.

I dag er halvøerne et populært feriemål, og jeg forstår hvorfor. Det er en nydelse at betragte de stråtækte huse. Godt nok er en del af dem af nyere dato, ja, jeg oplever sågar flere med kunstigt stråtag, men hvor er det et kønt syn med strå i stedet for tegl og det, der er værre.

Smuk malet dør i Fischland Darss Zingst.
Mange døre er håndmalet i smukke mønstre som her efter en gammel tradition.

Her er spahoteller, naturfænomener som tranedans (forår og efterår), ja, sågar sæler, der soler sig på en revle i vandet. Og så har Zingst dyrket fotokunst og amatørfotografering på en spændende måde, der vil interessere de fleste gæster.

Rundt omkring i landskabet kan man finde fotoplancher fra en række kendte og ukendte fotografer. Udover det er der fotokurser hele sommersæsonen samt en masse hotspots, hvor gæster kan tage sjove feriefotos – blandt andet er der et par gigantiske solbriller på stranden, spejlmennesker i skoven og et kalejdoskop, man kan sidde i og tage en selfie, der er ud over det sædvanlige. 

Det er endda muligt at låne et ordentligt kamera i Max Hünten Haus og få billederne fremkaldt samme dag.

Du kan læse mere om de tre halvøer ved at klikke HER.

Plancher med dyrefotos i Fischland Darss Zingst.

Fotografen Andrius Burba har fotograferet forskellige dyr, der står på en glasplade. Hermed fik han disse skæve og sjove vinkler af kræene, som kan ses i Zingst.

Her er flere indlæg om Tyskland

Ferietips til en weekend i tre tyske byer

Guide til en fin ferie i Lübeck

Her er Flensburg – Tysklands mest danske by

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

En kommentar til “Idylliske dage i Tysklands Skagen: Fischland Darss Zingst”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *