Stråtækte huse, hvide sandstrande og kunst er noget af det, som gør de tre tyske halvøer Fischland Darss Zingst så seværdige. Og så er det let at køre på weekendtur fra Danmark.

Vi cykler langs et græsdige. Bag den ligger sandstranden, til den anden side er der det ene fine ståtækte hus efter det andet. Vi er hoppet på cyklerne i den maleriske by Ahrenshoop for at komme ned til vandet ved Weststrand. Og hvilket syn!

Her er det fineste pulversand og det klareste vand. Det er forår, så sommerturisterne breder sig ikke endnu, og vi har stranden helt for os selv. De gamle træer knejser, nogle af dem er væltet og ligger dekorativt som naturlige bænke i sandet. Her er idyl med idyl på.

Stråtækt, rødt hus i Ahrenshoop i Fischland Darss Zingst

Fischland Darss Zingst er tre forbundne halvøer i Nordtyskland. Lige som med Skagen søgte kunstnere hertil draget af lyset og naturen. Den dag i dag er der stadig kunstnere, som bor på halvøerne, og der tilbydes malerskoler for feriegæster. Samtidig har Ahrenshoop et kunstmuseum, der viser lokale kunstneres værker, både fra fortiden og nutiden.

I dag er halvøerne et populært feriemål, og jeg forstår hvorfor. Det er en nydelse at betragte de stråtækte huse. Godt nok er en del af dem af nyere dato, ja, jeg ser sågar et med et kunstigt stråtag, men hvor er det et kønt syn med strå i stedet for tegl og det, der er værre.


Mange døre er håndmalet i smukke mønstre som her efter en gammel tradition.

Her er spahoteller, naturfænomener som tranedans (forår og efterår), ja, sågar sæler, der soler sig på en revle i vandet. Og så har Zingst dyrket fotokunst og amatørfotografering på en spændende måde, der vil interessere de fleste gæster.

Rundt omkring i landskabet kan man finde fotoplancher fra en række kendte og ukendte fotografer. Udover det er der fotokurser hele sommersæsonen samt en masse hotspots, hvor gæster kan tage sjove feriefotos, blandt andet et par gigantiske solbriller på stranden, spejlmennesker i skoven og et kalejdoskop, man kan sidde i og tage en selfie, der er ud over det sædvanlige. 

Det er endda muligt at låne et ordentligt kamera i Max Hünten Haus og få billederne fremkaldt samme dag.

Du kan læse mere om de tre halvøer ved at klikke HER.


Fotografen Andrius Burba har fotograferet forskellige dyr, der står på en glasplade. Hermed fik han disse skæve og sjove vinkler af kræene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *