Göteborg er en rigtig øl-by. Der skyder simpelthen det ene mikrobryggeri op efter det andet i den svenske by. Her er fem nye, gode.

Göteborg blev grundlagt i 1621, og lige siden har indbyggerne haft et kærligt forhold til øl. Bryggerierne begyndte allerede at skyde op i 1600-tallet, men først et par hundrede år senere blev det en decideret bryggeriby.

Og det har den været lige siden. Sveriges andenstørste by huser nemlig masser af mikrobryggerier og bryster sig af at være Sveriges Øl-hovedstad.

Vilde Verden ser nærmere på en række mikrobryggerier, som du bør besøge, hvis du skal en tur til Göteborg. Skål og god fornøjelse.

Vinyl, vegetarmad og virkelig gode øl

Et af de største mikrobryggerier i Göteborg, Stigbergets Bryggeri, har slået sig sammen med Dirty Records i år, og det betyder, at man kan spise lækker vegetarmad, drikke øl og lytte til samt købe vinyler. Der er også livemusik af og til.

Øl med røget oksespidsbryst

Hver weekend kan man få Vegas bryggeris klassiske røget oksespidsbryst, mens man nyder en af deres øl. Bryggeriet har åbnet en restaurant Ringön midt i byen.

Belgiske og britiske ølelskere

Mikrobryggeriet En Aleigen Brewery er drevet og ejet af en familie, der elsker britiske og belgiske øl. De har netop åbnet ølbaren The Mothership, som kun har åbent et par lørdage hver måned. Men falder din vej forbi Göteborg på den rigtige lørdag, skulle du prøve at smage en af deres øl.

Udsigt over bryggeriet

På Karl Johansgatan i Göteborg ligger Majornas Bryggeri, der specialiserer sig i mine yndlingsøl, ale og porter. Netop i år åbnede de en bryggeripub med plads til 100 gæster.

Gæsterne kan også sidde udenfor, hvor de har udsigt over bryggeriets produktionslokaler. Det betyder, at man kan drikke af sin øl, imens man betragter andre øl blive fremstillet,

Øl og mad med kærlighed

Poppels Öl&Mat er et spisested ejet og drevet af Poppels Bryggeri. Bryggeriet åbnede i 2012 med en mission: At sprede kærligheden til god, håndværksbrygget øl. Det er lykkes, og for et år siden åbnede deres spisested.

Hvis du vil læse mere om Sverige

Først og fremmest kan du gå til Göteborg & Cos hjemmeside. Her finder du masser af inspiration om byen. Og så kan du følge nogle af nedenstående links til diverse indlæg, jeg har lavet i og om Sverige.

Tranedans – et forunderligt naturfænomen

Guide til shopping af boliginteriør i Malmø

Fem ferietips: Safari i Sverige året rundt

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *