Her er tips til en dag med museum, slot, kirke, afternoon tea og meget andet med Kgs. Nytorv som startpunkt.

Det er utroligt, hvor meget der er at se indenfor en lille radius i København. Denne guide til en dag i København fokuserer på området ved Frederiksstaden og Kgs. Nytorv. Her er nemlig masser at lave fra morgen til aften. God fornøjelse.

Kgs. Nytorv

Du træder op ad metroen og stirrer direkte på Det Kongelige Teater, hvor Holberg og Oehlenschläger sidder og troner ved indgangen. D’Angleterre ligger længere henne og ser majestætisk ud og du kan skimte Charlottenborg samt Nyhavn bag teatret. Skråner du tværs over torvet og går ned ad Bredgade, vil du hurtigt se dette pragtværk.

Marmorkirken

Marmorkirken er perlen i Frederiksstaden, som området hedder. Kirken selv hedder i øvrigt Frederiks Kirke, men ingen københavnere kalder den andet end Marmorkirken. Foto: Martin Heiberg.

Marmorkirken hedder egentlig Frederiks Kirke, men har sit kælenavn på grund af den norske, grå marmor, der er brugt til at bygge kirken. Det er et pragtværk af en bygning, og du skal unde dig selv et besøg.

Kig indenfor og nyd storheden, inden du går videre til Amalienborg Slot. Når du har set dig mæt, går du tilbage til Bredgade, for nu skal du på:

Designmuseum Danmark

Pamtpms røde stol samt lamperPantons velkendte røde stol samt hans lamper er selvfølgelig også udstillet på Designmuseum Danmark.
Pantons velkendte røde stol samt hans lamper er selvfølgelig også udstillet på Designmuseum Danmark.

Museet ligger i bunden af Bredgade, 100 meter fra Marmorkirken. Det er en skattekiste af dansk design fra Thorvald Bindesbøll til Panton og Kaare Klint, fra møbler til kjoler og smykker. Alle de danske møbelklassikere er linet op, mange genkender man fra familiemedlemmers hjem: PH-lamper, Børge Mogensen-sofa, den runde Panton-globe osv.

Den kæmpe Trip Trap-stol og det gigantiske bord, som står ved indgangen er en fed gimmick, og vi var ikke de eneste, der morede os ved at sidde i oversize babymøbler. Designmuseum Danmark har også en fin samling af kjoler og sko gennem tiden. Lige fra 1700tallets krinolinekjoler til Erik Mortensens kunstværk af en selskabskjole fra 1980’erne.

Du kan læse mere om åbningstider, priser m.m. ved at klikke HER.

Nyboder

Nyboder rækkehus med en cykel parkeret under vindue. Ill. til en guide til en dag i København.
Nyboders gule farve er meget karakteristisk, men for 150 år siden var husene hvide med røde vinduesrammer.

Lige om hjørnet fra designmuseet ligger Nyboder. Husene, der blev bygget til ‘søens folk’, og som står lige så kønt som dengang. Her kan man betragte de lave døre og de grønmalede vinduesrammer samt reflektere lidt over Nyboders historie.

De første huse blev bygget i 1631 på foranledning af Christian d. 4,. De var i øvrigt røde og hvide frem til 1860erne.

Perchs Tea Room

Går du fra Nyboder ad Kronprinsessegade og videre ad Møntergade, i alt 1,5 km., kan du få afternoon tea på førstesalen af den kendte tebutik A.C. Perchs Thehandel. Både butikken, som har solgt te til københavnerne i 178 år og drives af femte generation, samt deres Tea Room ovenpå er værd at opleve.

Personalet ved alt om det, de serverer, og det er en fordel, for Perchs har 150 forskellige tesorter. Jeg kan anbefale deres afternoon tea ‘Perchs Klassisk Ceremoni’ til 225 kroner. En køn opsats med traditionelle engelske lækkerier som scones med clotted cream, agurkesandwichs og forskellige fine små kager. Ceremonien inkluderer te efter eget valg, men hvis man betaler en tyver ekstra, følger der et glas Crémant med. Se mere på deres hjemmeside.

Shopping og sightseeing

Mæt er man efter en tur i Perchs Tea Room, men shoppelysten kan stimuleres på Købmagergade og de mange små sidegader, der løber ud herfra.

Skal din dag i København fyldes helt op med oplevelser, kan du smutte over i Nikolaj Kunsthal, drøne op i Rundetårn eller slentre hen i Kongens Have og beundre blomsterbedene… eller kronjuvelerne på Rosenborg Slot.

TIP: Du kan også tage en tur med havnebussen fra Nyhavn, så du får set hele Københavns havn fra vandet. Og så kan du besøge Ravelinen, der har det dejligste smørrebrød.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *