Sygdomme sker kun for andre. De får lungebetændelse i Alperne, forstuver anklen på vandreture og får diarré i sommerferien. Men jeg bliver aldrig syg, når jeg rejser!

Mon der er andre end mig, der har tænkt sådan? Det tror jeg. Men ærlig talt er tankegangen direkte dum, for alle kan risikere at komme til skade eller blive syge, OGSÅ når de er på ferie. Selv har min familie og jeg efterhånden lidt af et ‘synderegister’ – for eksempel:

  1. Søn trådte på søpindsvin i Spanien og måtte til læge for at få trukket piggene ud (er faktisk sket på to forskellige ferier…)
  2. Børn dykkede for meget i swimmingpoolen i Italien og måtte til læge for at få penicillin pga. betændelse i ørerne (også sket flere gange….)
  3. Søn løb gennem glasdør i Thailand, røg på skadestuen, blev syet og var indlagt i flere dage.
  4. Jeg fik feber i Jordan og måtte akut til lægen.
  5. Jeg spiste en østers i Kroatien og røg på skadestuen med maveforgiftning.
  6. Jeg måtte til læge i Tyrkiet og have penicillin pga. betændelse.

Så: Jo, alle kan komme til skade og blive syge under ferien. Og det er superbittert. Men det er endnu mere bittert, hvis man ikke har sit blå sygesikringskort med, når ferien foregår i Europa. EU’s sygesikringskort giver nemlig ret til behandling i alle EU-lande samt Schweiz, Norge, Island og Liechtenstein.

Behandlingen vil ske på lige fod med den, borgerne får i det pågældende land. Det vil sige, at kortet dækker behandling på hospitaler, i klinikker og hos praktiserende læger, som er tilknyttet den offentlige sygesikring.

Du kan læse mere om reglerne for det blå sygesikringsbevis på Folketingets hjemmeside. Det er vigtigt at have styr på reglerne, da kortet for eksempel ikke dækker hjemtransport og privathospitaler, så vil du sikre dig 100 procent, skal der tegnes en privat rejseforsikring.

Du kan også downloade EUs app Passagerrettigheder, hvis du vil have tjek på alt fra kompensation for flyforsinkelser til sygdom.

Læs også: At LEVE er at leve

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *