‘Geschüttelt nicht gerührt’. Det lyder unægteligt mindre sexy på tysk end den klassiske James Bond vending ‘shaken not stirred’, men omgivelserne for den nyeste James Bond-film ‘Spectre’ er ufatteligt smukke. Så skidt med, at østrigerne har synkroniseret filmen, så Daniel Craig er agent Null, Null Sieben.

Jeg har besøgt den lille by Sölden, en typisk skiferiedestination, hvor hver tredje butik sælger skiudstyr og vintertøj, og hvor der er godt gang i after ski-knejperne hver aften i højsæsonen. Men efter området var vært for det ca. 500 mand store produktionshold bag ‘Spectre’, er der pludselig flere incitamenter til at rejse dertil som turist. I hvert fald, hvis man er Bond-fan.

Læs også: Magisk besøg i verdens største isgrotte.

Det er i området omkring Sölden, at hele 18 minutter af filmen er optaget. Her, hvor Mr. Bond kommer ud i et drabeligt slagsmål i en ski-gondol, og hvor skurkene pønser på onde planer i den futuristiske glasrestaurant Ice Q, der ligger mere i 3,048 kilometers højde.

Jeg havde den store glæde at gå i 007’s fodspor, dels ved at tage turen op i en ski-gondol fra Gaislachkogelbahn Mittelstation til restauranten Ice Q, dels ved at spise en drømmemiddag der og dels ved at stå på deres store terrasse og betragte de smukke, sneklædte Öztal alper. Og for at det ikke skal være løgn, var det sidste endda med en Martini i hånden. Kan det blive mere Bondsk?

IceQ
Foto: Rudi Wyhlidal Ötzal Tourismus.

Restauranten er fra 2013, allerede året efter åbningen dannede den ramme om filmscenen, som Bondfans i milliontal vil opleve i den kommende tid. Produktionsholdet havde planlagt, at der skulle optages scener i et snelandskab, og de rejste rundt i Europa for at finde det mest egnede sted.

Valget faldt på Ice Q og Tyrol, så i de sidste to måneder af 2014 samt de første måneder i 2015 blev det fredelige alpeområde invaderet af filmfolk. Og når man bevæger sig rundt i alperne, forstår man hvorfor.

IceQ Restaurant dannede rammen om Spectre med James Bond i Tyrol

Ice Q er ikke en restaurant i filmen, men i virkelighedens verden er det et spisested med verdens smukkeste udsigt og et eksklusivt menu- og vinkort. At man som gæst også befinder sig i et tre etagers glashus, der minder om en kæmpe isterning set udefra, gør oplevelsen enestående.

Det er en frokostrestaurant, som ikke serverer om aftenen, men pyt med det. Udsigten er så stor del af oplevelsen, at det ville føles som snyd at sidde der, når mørket falder over alperne.

Her er et par fotos af de retter, jeg nød, mens solen strålede over alperne. Jeg kan varmt anbefale gæster i området at tage gondolen derop og gå amok i velsmag.

IceQ mad
Det møreste kød, de mest lette kartoffelkroketter og et stykke oksehale, som smelter på tungen.
Dessert IceQ
En af de mere kreative desserter jeg har smagt.

Ekstra facts

  • Instruktøren Sam Mendes boede på Das Central i Sölden under sit ophold. Det samme gjorde jeg her et lille år senere. Et dejligt femstjernet hotel med en gourmetrestaurant af høj klasse. James Bond boede i præsidentsuiten på Bergland Hotel.
  • Der blev også indspillet scener ved landsbyen Obertilliach i Østtyrol.
  • Spectre er optaget i følgende lande: Mexico, Italien, Marokko, England og Østrig.
  • Danske Jesper Christensen spiller endnu engang Mr. White i en James Bond-film. Som sædvanlig er han fuldstændig enestående.
  • Sölden har 145 km. pister. Det er muligt at stå på ski fra 1. oktober til sidst i april.
  • Ikke-skiløbere kan sagtens nyde et ophold i området i det sene efterår. Træernes grønne, gule, orange og røde farver er betagende, og temperaturen kan komme op på de 20 grader i oktober.
  • Ifølge nyhedsmedier har Tyrol betalt 1,5 millioner euro i støtte til filmen, Mexico måtte slippe hele 20 millioner dollar.
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *