En hyggelig stationsby, en brandny ruchebane og et juletræ med pynt for en mio. kr. Jul i Tivoli fejrer 25 år med maner og jeg er begejstret.

Foran Nimb står et højt juletræ. Det er skødesløst dekoreret med glaskæder og prismer. Eller rettere: Det ser skødeløst ud, når lyskæderne ikke er tændt, men når de er, forstår man logikken i pynten.

De 3.000 glaskrystaller fra Swarovski funkler om kap med alle lysene. Prismerne sender alle regnbuens farver rundt om træet i en stråleglans og det virker som om, at træet er levende.

– Vi skal hvert år finde på noget nyt, som er så betagende, at gæsterne igen vælger at tage en tur i Tivoli. Jeg tror godt, at vi kan udstede en garanti for at julehumøret stiger efter en gå tur i Haven, da kollegaerne har ligget vandret for at finde på nye julede ting, der også kan opleves helt ind i den første weekend i 2020, siger Tivolis pressechef Torben Plank.

Juletræ foran Nimb i Jul i Tivoli
Juletræet foran Nimb funkler ekstra smukt i år takket være samarbejdet med Swarovski. Foto: Christoffer Anais Sandager/Tivoli.

Jo, Tivoli har virkelig givet den gas i deres jubilæums-julesæson. I 25 år har ‘Jul i Tivoli’ fundet sted og der er godt nok sket meget, siden da.

Jeg kan huske de første år, hvor ‘Jul i Tivoli’ var centreret om boderne ved indgangen. Her var også et nisseland, nogle børneforlystelser og naturligvis masser af julelys og juletræer. Men det er intet i forhold til nu.

Jeg har plukket 10 ting ud, som jeg mener, er særligt ved årets Jul i Tivoli.

Hjulkøbing

Hjulkøbing i Tivoli
Hjulkøbing lokomotiv og stationsbygning. Foto: Lasse Salling

En lille stationsby inspireret af 1900-tallet er banket op på Plænen. Her kan børn kan gå ombord på et damplokomotiv og lege loko-fører og de voksne kan nyde det idylliske scenarie. Detaljerne er helt i top, for eksempel står der en trækvogn med gamle kufferter udenfor.

Stationsbygningen.

Inde i Hjulkøbings stationsbygning kan man købe de dejligste flæskestegsandwich til 60 kr. De er præcis som flæskestegsandwichs skal være: Knasende, sprøde flæskesvær, saftigt kød og tilpas mængde rødkål og syltede agurker. Spis den siddende på et togsæde, hvor der ruller en film forbi vinduet, som giver illusionen af at sidde i et tog.

Swarovski-juletræet

Tre dekoratører fra Swarovski har brugt 10 arbejdsdage på at pynte juletræet foran Nimb. Dekorationen løber op i en mio. kr. og er dermed Tivolis mest eksklusive juletræ nogensinde.

Julesneen

Ja, ja, godt nok er julesneen kunstig, men hvor er det hyggeligt! På grantræer, langs bede, på bodernes tag er der sne. En illusion, som virker.

Pynten

Det kinesiske tårn med lys på set i Jul i Tivoli

Allerede når man går ind ad hovedindgangen, falder hyggen nærmest ned på skuldrene af en. Faktisk synes jeg, at det er det smukkeste sted i ‘Jul i Tivoli’: den lille promenade fra hovedindgangen hen mod Plænen.

Der er brugt ca. 60.000 julekugler i år og det ses. Det handler helt klart ikke om “less is more” og godt det samme. Julen må godt være voldsom, pyntet og lysende.

Juleballet

‘Snedronningen’ har premiere den 1. 12 og er Tivolis største balletsatsning nogensinde. Foto: Morten Abrahamsen.

I år er det Oh Land, som står bag musikken til årets juleballet ‘Snedronningen’. Dronning Margrethe har stået for scenografien og kostumerne og således, skulle der være linet godt op til forestillingen, som får premiere den 1. december.

Mælkevejen

Odinexpressen er blevet pensioneret og den nye Mælkevejen erstatter den gamle ruchebane. Den skulle både være højere og hurtigere, men har ikke haft premiere endnu, så en anmeldelse herfra må vente (jeg tør nok heller ikke prøve den…)

Julemandens julestue

Pantomimeteatret er forvandlet til en hyggelig julestue med ingen ringere end Julemanden, som lytter til gaveønsker. Hvis poden vil have et foto af sig selv sammen med Julemanden, koster det 60 kr. Dyrt, synes jeg, men for nogen vil det være et dejligt minde.

Boderne

Over 50 boder sælger lækkerier, gaver og julepynt i år. Jeg faldt især for de skønneste, bløde huer med pels og kønne ballerinaer lige til at hænge på juletræet. det er også muligt at købe Tivolis eget design i julepynt for eksempel årets julekugler.

Mad og drikke

Dampende gløgg og søde æbleskiver hører med til julen. Foto: Anders Bøggild/Tivoli.

Naturligvis sælges der æbleskiver og gløgg her og der og alle vegne. Ved gløggboden tæt på passagen serveres der den herligste gløgg med rom i et julekrus, som koster en tier, hvis man vil beholde kruset. De fleste restauranter sælger lækre julemenuer i juletiden og Tivoli Food Hall har en masse madboder inklusiv den helt nye strandcafe La Playa.

Åbningstider

‘Jul i Tivoli’ åbner den 16. november og fortsætter ind i det nye år – nemlig frem til den 5. januar 2020.

Der er åbent fra kl. 11 til kl. 23 søndag til og med torsdag og fra kl. 11 til midnat fredag og lørdag.

Flere julerier

Her kan læse mit indlæg om 10 hyggelige og sjove juleaktiviteter i København. Hvis du vil have flere input til en dag i København, kan du tjekke dette indlæg ud samt indlægget om museer med gratis entre eller specifikke gratisdage i København.

Du kan også læse om, hvor julemanden egentlig bor. Der er mange lande, som har taget ejerskab over børnenes bedste ven. Se hvilke.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *