Endelig er den her! Sæsonen, hvor julelys skinner over hele landet og vi kan glemme kulden og mørket for en tid. Juletiden er for mig magisk og eventyrlig. Derfor vil jeg i den kommende tid opdatere på julerier i det ganske land. Vi begynder i København.

1. En vild jul

Poster for Jul i Zoo
Isbjørne, rensdyr og andre dyr er klar til at jule med børnene i december. Foto: Zoo.dk.

ZOO har en masse aktiviteter i juleposen dette år, blandt andet kan børn møde julemanden i Julemandens Hus, hvor der er kreativt værksted med juleklip, og de kan opleve Rosa fra Rouladegade.

I anledning af juletiden vil Zoos rensdyr gå ture i haven, så man kan se Julemandens kæledyr tæt på. En tur med et julepyntet Zoo-tog er også en mulighed og hygge med bondegårdens grise ved Børnezooscenen.

Åbningstider

15. november-30. december. kl. 10-16 hverdage og 9-20 lørdag og søndag.

2. Statens Museum for kunst

Dreng maler på Statens Museum for Kunst, der har mange juleaktiviteter i København
Børn i gang med at udfolde sig på Statens Museum for Kunst. Foto: SMK.

SMK (Statens Museum for Kunst) har gratis juleværksted hele december, hvor børn og andre barnlige sjæle kan kreere julegaver og julepynt. Julepynten kan hænges på museets store træ eller tages med hjem alt efter behov.

Mellem jul og nytår forvandles værkstedet til et nytårsværksted, så poderne kan lave alverdens nytårsting så som hatte med glimmer og glitter.

Læs også mit indlæg om museer med gratis entre og/eller gratisdage i København.

åbeningstider

Værkstedet har åbent den 1.-30. december undtagen mandage samt 24., 25. og 31. december, tirsdag-søndag: kl. 10-18, onsdag: kl. 10-20.

3. Julemarkedet Christmas World

Julemarked på Kgs Nytorv
I år fremstår Kgs. Nytorv smuk for første gang i mange år, så julemarkedet vil være ekstra hyggeligt. Foto: Jul-i-kobenhavn.dk.

Christmas World hedder julemarkedet på Kgs. Nytorv, der er bygget op som en eventyrlig juleby. Her er flotte juleudsmykninger, masser af julelys og boder med alt fra tasker og keramik til smykker lavet på stedet i et gammeldags smedjeværksted.

En af de juleaktiviteter i København, som let kan kombineres med en gløgg på D’Angleterre og/eller julemarkedet i Nyhavn.

Åbningstider :

D. 15. november til og med 22. december. Mandag – onsdag: Kl. 11-19. Torsdag: Kl. 11-20. Fredag og lørdag: Kl. 11-21. Søndag: Kl. 12-19.

4. Jul i Tivoli

Glaskugle fra Jul i Tivoli
Ingen jul i København uden Tivoli. I år er der 25 års jubilæum på Jul i Tivoli. Foto: Luise Balle.

Det er 26 år siden, at Jul i Tivoli åbnede første gang. Nu er det nærmest utænkeligt, at Tivoli ikke skulle slå porten op i juletiden. For mange er det en tradition at tage en tur i Tivoli og købe gløgg i juleboderne, lade børnene prøve forlystelserne og selv nyde synet af alle de glimtende, funklende lys.

I år er der ekstra spænding, da det store juletræ foran Nimb er pyntet af designere fra Swarovski. Se mit indlæg om Jul i Tivoli fra i år.

Åbningstider

D. 16. november-5. januar. Søndag-torsdag kl. 11.-23., fredag-lørdag kl. 11- 24.

5. Jul på Amager

Dragør Julemarked opstod, da julekalenderen ‘Tidsrejsen’ blev indspillet i Dragør. Siden har bydelen beholdt boderne og skabt traditionen med at holde julemarked hver weekend fra den sidste uge i november frem til jul.

Et skønt initiativ er julekalenderen ‘Levende Låger’, der finder sted hver dag i december. Her mødes man under lygten ved Badstuevælen kl. 17 og går sammen hen til dagens familie, der har pyntet et vindue særlig fint i dagens anledning. Her kan man vindueskigge og familierne vil som regel komme ud og fortælle historien bag deres julepynt.

Åbningstider

Hver lørdag og søndag kl. 12-17 frem til jul startende fra den 23. november. Sidste dag er d. 22. december.

6. Luciaoptog på kanalerne

Luciaoptoget i kajak er an af de mange juleaktiviteter i København.
Et Luciaoptog, der består af julepyntede kajakker ledsaget af julemusik i Københavns kanaler. det er da ikke til at stå for. Foto: Kayak Bar.

Vil du opleve et anderledes Lucia-optog end dem, hvor piger og drenge iført hvide kjortler og lys, skal du opleve ‘Lucia i kajak’. Flere hundreder julepyntede kajakker sejler gennem kanalerne og stopper visse steder for at synge julesange for tilskuerne,

Lucia-optoget stævner ud fra Kayak Republic, Børskaj 12, og vil blandt andet kunne ses i Nyhavn, Christianshavn og ved Højbro Plads.

Åbningstider

Den 13. december fra kl. 17-19.

7. Jul på Bakken

Pjerrot
Naturligvis er Pjerrot også på pletten – og på Bakken – når der er jul i den gamle have. Foto: Bakken.

Bakken begyndte en ny tradition sidste år – nemlig at have åbent ved juletid. I år vil der være boder med diverse juletemaer som Peters Jul, 20 åbne forlystelser, Danmarks længste Luciaoptog, syngende rensdyr og meget andet.

Også Korsbæk vil være julepyntet og byder blandt andet på en rigtig gammeldags, dansk julefrokost, mens Matador-skuespillerne underholder. Måske er det lidt snyd at tage Bakken med i et indlæg om juleaktiviteter i København, men jeg synes nu, at det er fortjent at blive nævnt.

ÅBNINGSTIDER

Fredag, lørdag, søndag fra den 22. november-22. december. Fredag kl. 14-21, lørdag kl. 12-21 og søndag kl. 12-19. 

8. Den Grå Hal

Christianias julemarked er en af de mange juleaktiviteter i København. Her er plakaten for 2019.
Plakaten med julemarkedets åbningstider kan købes på selve julemarkedet i Den Grå Hal.

Christianias julemarked er stedet at finde julegaver, som ikke består af stangvarer. Her er simpelthen alt, hvad julehjertet begærer i form af smykker, hjemmestøbte lys, keramik, skind osv.

Udover de enormt mange boder med varer, er der ofte bands, der spiller, mens man kan nyde en varm gløgg. Alt alt en rigtig fin juletradition at tage til marked i Den Grå Hal og en af de mere alternative juleaktiviteter i København.

ÅBNINGSTIDER

Den 7.-20. december alle dage kl. 12-20. Den sidste dag, 20.12, dog kun åbent til kl. 18.

9. D’Angleterre

Hvid gløgg
D’Angleterres hvide gløgg er legendarisk. Foto: D’Angleterre.

Det fine, gamle hotel D’Angleterre på Kgs. Nytorv sørger hvert år for en smuk og festlig juledekoration af facaden (se foto øverst). For mange københavnere er det en tradition at tage hen til Kgs. Nytorv, når hotellet sætter lys i årets udsmykning til lyden af levende julemusik. I år foregår det den 22.11 kl. 16.45.

En anden tradition er at nyde D’Angleterres hvide gløgg og deres hjemmelavede marcipan-snebolde. Det er både dyrt og dejligt, 145 kr., men hvor ellers i København kan man få serveret gløgg i København i så fine omgivelser?

ÅBNINGSTIDER

Lysdekorationen kan ses udefra døgnet rundt. Gløgg serveres i Marchal Bar og på den opvarmede terrasse.

10. Folkehuset Absalon

Der foregår en masse spændende ting året rundt i Absalonkirken på Vesterbro. December er ingen undtagelse, og jeg synes, at kirken tilbyder nogen af de mest interessante juleaktiviteter i København. Her er et udpluk fra juleprogrammet: Julefrokost d. 7. og 14. december, Gløgg og gaver – gratis, kreativt værksted, hvor man kan komme og lave julegaver d. 9.12 og Drag banko julespeciel d. 12.12.

Se decembers program her: Folkehuset Absalon.

Åbningstider

Alle dage året rundt fra kl. 7-00, fredag og lørdag fra kl. 7-2.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *