Tekst og fotos af gæsteblogger Lissen Jacobsen fra Rejselykke.dk

Julestemning er der masser af i Berlin med de mange julemarkeder og stormagasiner med fint julepyntede vinduer. Men vil du have et meget intenst og hurtigt julefix, så stil direkte mod den sjove julebutik Käthe Wohlfart lige ved Kurfürstendamm.

Det er en julebutik i flere etager med alt, hvad man kan ønske sig af dekorationer, julestads, kalendere og alverdens pynt til hele huset. I det hele taget er der ti tusind ting (mindst) til juleentusiaster i alle aldre.

Magien indfinder sig straks, når man langsomt passerer igennem dette eldorado af glitter og glimmer, kønne kugler, nøddeknækkere forklædt som tinsoldater og en hel masse finurlige ting som træjulemænd på motorcykler og andre knapt så traditionelle ting. Spilledåser, som var firmaets oprindelige grundlag, hører stadig med.

Bliver ved med at udvikle

Juletræ med masser af pynt i julebutik i Berlin

Hvor man end vender sig, er der noget, som glimrer og lokker, og man bliver som et lille barn af fryd over at se så mange skønne ting på én gang. Og selvfølgelig er det samtidig lidt meget, men hvorfor ikke overgive sig til en lille stund?

Traditioner var vigtige for parret, Wilhelm og Käthe Wohlfahrt, der startede virksomheden i 1964, og som deres søn Harald Wohlfahrt nu fører videre. De startede i en by nær Stuttgart og flyttede senere til Rothenburg ob der Tauber i Bayern, som stadig er firmaets hovedkvarter. De etablerede også en hel ”Christmas Village”, og siden 1991 har de udviklet egne produkter med kvalitet og traditioner i højsædet.

Juletingene skabes i deres juleværksted under navnet Rothenburger Weihnachtswerkstatt. I det hele taget er det blevet en større business med mange butikker i både Tyskland og en del andre lande.

Fristelser står i kø

Keramikhuse som sælges i Berlins store julebutik

Siden 2001 har man også kunnet besøge deres julemuseum ved butikken i Rothenburg, hvor de præsenterer den tyske juls historie. Men det betyder ikke, at de ikke er opmærksomme på tidens trends ud i julesager. Pointen og clouet er at slå bro mellem fortid, nutid og fremtid.

Man kan tænke, hvad man vil om julens kommercielle aspekter. For os ikke så hellige på dette punkt, er besøget i den overdådige julehule en herlig oplevelse. Man behøver jo ikke købe noget. Det er dog lidt svært helt at lade være. Og selvfølgelig fristes der med bløde tøjdyr og den slags lige før udgangen. 

Læs også

Indlægget om flotte julemarkeder i Berlin samt Vilde Verdens indlæg med ideer til en skøn familieferie i Berlin.

Du kan også se Vilde Verdens anbefaling af byens spændende koldkrigsmuseum DDR Museum.

Læs også Sissel-Jo Gazans personlige guidebog om Berlin “Vi elsker stadig Berlin”. Vejl. pris 250 kr., men kan købes i Saxo for 214,95 kr., hvis du klikker på linket her.

´Julemand i Berlin

Pris for transport til Berlin

  • Scanlines: Færgerne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock har billetter for bil inkl. passagerer ned til 245 kroner i lavsæsonen.
  • Bus: Flixbus har enkeltbilletter helt ned til 149 kr.
  • Tog: DSB sælger togbilletter enkelt, billigste pris: 304 kr. for enkeltbillet.
  • Fly: Diverse flyselskaber, priser varierer meget alt efter sæson.
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *