24 kroner kontant eller 16 kroner på Rejsekortet. Det er prisen for at sejle fra Teglholmen til Refshaleøen med havnebussen linje 991 og 992. En halv times sejltur, som bringer dig forbi Islands Brygge, Den Sorte Diamant, Københavns nye skuespilhus, Operahuset og meget andet.

Fra båden kan man opleve Københavns nyeste byggerier fra vandet, mens man står og soler sig ved rælingen. Og så kan man hoppe af, hvornår det nu passer en – for eksempel ved Knippelsbro eller i Nyhavn. Det er simpelthen tæskesmart på en solskinsdag, og noget jeg brugte meget, da jeg boede på Sluseholmen aka. ‘Den nye kanalby’.

På billedet øverst ses et udsnit af mit gamle hood. Jeg vil anbefale en gåtur langs vandet ved Teglholmen og Sluseholmen, drikke en kop kaffe på Riccos og hoppe i vandet, hvis sæsonen tillader det.

Byens nye mødested

I kan også tage ud på Refshaleøen, som er blevet Københavns nyeste oase. På Reffen er der lækker street food fra alverdens lande, forskellige events og muligheder for at chille i liggestole. Her er også arbejdende værksteder, hvor man kan købe kvalitetsprodukter som vegansk sæbe og glas direkte fra glaspusterne. Et inspirerende og kreativt miljø, som skal opleves. Læs mere i indlægget: Vi ses på Reffen. Norden største madmarked.

Selvom en tur med havnebussen er en attraktion i sig selv, er det en del af den offentlige trafik, derfor er prisen det samme som en to zoners busbillet i København. Rejsekort, månedskort osv. kan også bruges i den flydende bus.

Det er billigt og det er skønt – også for turister, der ikke gider den traditionelle kanalrundfart med en stortalende guide.

Her stopper havnebussen

Stoppestederne for havnebussen, linje 991: Refshaleøen, Nordre Tolbod, Holmen Nord, Operaen, Knippelsbro, Det Kongelige Bibliotek, Bryggebroen og Teglholmen. Linje 992 sejler den modsatte vej og starter således ved Teglholmens Østkaj.

Cykler er også velkommen ombord uden ekstra beregning.

Tidsplanen finder du her: Movias køreplan.

Læs også mit indlæg om museer med gratis entre og gratisdage i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *