Et langbord med bænke på hver side. De grønne træer omgiver bordet, fuglene synger og mosset pryder skovbunden. Det er et scenarium, som vi kan opleve i syv forskellige svenske skove fra april til slut september i år. Og en af dem ligger i Skåne.

Konceptet hedder The Edible Country og bygger på at give folk en kombineret gastronomi- og naturoplevelse. Til det har fire svenske Michelin-kokke udviklet menuer baseret på det mad, der kan findes i skoven – fra fisk til bær, svampe og urter. Meningen er så, at man selv drager ud og finder råvarerne, hvorefter man laver maden over bål ved langbordet.

Kokke inspireret af naturen

Hele tanken bag er at vise, hvordan fødevarerne sagtens kan findes i vores egen natur – altså grundfilosofien bag det nye, nordiske køkken. Vi behøver ikke at rende i supermarkeder for at få mad på bordet, men kan finde sund og lækker mad derude.

‘For mig har svensk natur altid været min største inspirationskilde ved madlavning. De timer, jeg har brugt i skoven, er blevet til en erkendelse af, at madlavning udendørs med ingredienserne lige foran mig er kernen i det svenske køkken. ’Det spiselige land’ er et symbol på, hvor let, tæt på og ukompliceret mad kan og bør være,’ fortæller den svenske Michelin-kok Niklas Ekstedt.

De øvrige Michelin-kokke, der har været med til at lave opskrifter til en ni-retters natur-menu, er Titti Qvarnström, Jacob Holmström og Anton Bjuhr.

Sådan får du bord

De udendørs “restauranter” står klar til at modtage gæster fra begyndelsen af maj til september. Du kan booke plads ved et bord i de svenske skove på Edible Country. Med pladsen følger en menu og DIY-opskrifter, så I selv kan gå i gang med at samle ingredienser til måltidet ude i skoven.

Det er gratis at få bord og opskrifter, men man kan bestille ekstrahjælp i form af udstyr til madlavningen og en lokalkendt guide. Skridtet videre – og dyrere – er at hyre en kok, der laver maden til jer. Jeg skal helt sikkert prøve det og krydser fingre for, at det bliver en solskinsdag.

Læs også om tranedans i Skåne og om mit besøg i Vattenriket, der også ligger i Skåne.

Dækket bord midt i de svenske skove
Så smukt kan man sidde ved et bord og spise i de svenske skove. Foto: August Dellert/Visit Sweden
Annonce
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *