Moesgaard Museum viser en spændende udstilling om Pompeji frem til den 10. maj, så du kan sagtens nå at opleve succesen.

Over 125.000 har allerede set udstillingen ‘På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum’ på Moesgaard Museum. I vinterferien slog museet publikumsrekord og udstillingen har fået overvældende anmeldelser. Jyllands-Postens anmelder kaldte blandt andet udstillingen rørende, autentisk og oplysende.

Så der er ikke mange gode undskyldninger for ikke at besøge Moesgaard Museum dette forår. Udover at den enorme tragedie i den syditalienske oldtidsby fascinerer mange mennesker, er selve udstillingen også et besøg i Pompeji, før lavaen væltede ned over byen og forvandlede levende mennesker og dyr til sten i 79.

Moesgaard Museum har lånt genstande fra syv forskellige italienske museer, så de kan dele det med de danskere, der besøger museet frem til den 10. maj. Foto: Moesgaard Museum.
Det aarhusianske museum har lånt genstande fra syv forskellige italienske museer, så de kan dele det med de danskere, der besøger museet frem til den 10. maj. Foto: Moesgaard Museum.

Jeg har selv været i Pompeji, der ligger tæt på Napoli og det var en bevægende oplevelse. Byen var højt udviklet med vandsystemer, gader med butikker og boder, templer og sågar bordeller. Den dag i dag kan man gå i gader og se resterne af disse boder, der for evigt er forstenet.

Man kan også betragte mosaikkerne og forestille sig, hvordan byens temmelig velhavende borgere levede et relativt ubekymret liv. Det var umuligt for dem at forestille sig, at vulkanen Vesuv en dag skulle gøre en så brat ende på deres liv – ja, på hele byen.

Moesgaard Museum har rekonstrueret et romersk rum, som det typiske kunne se ud i Pompeji. Foto: Moesgaard Museum.
Museet har rekonstrueret et romersk rum, som det typiske kunne se ud i Pompeji. Foto: Moesgaard Museum.

Praktisk information

Udstillingen om Pompeji og Herkulanum kan opleves frem til den 10. maj.

Åbningstider: Tirsdag- søndag kl. 10-17, dog til kl. 21 om onsdagen. Mandag er museet lukket.

Pris: 160 kr. for voksne, 110 kr. for studerende og gratis entre for unge under 18 år.

Link: Se mere om udstillingen på museets hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *