På mit køkkenbord ligger en banan, en citron, et æble, en tomat og en fersken. Ved siden af: Et lille grønt juletræ med stjerne i toppen, en bamse og en løve. Alt sammen lavet af det fineste marcipan og netop købt i Niederegger i Lübeck.

Egentlig var jeg i Lübeck for at se det berømte julemarked, men jeg brugte næsten lige så lang tid i marcipanhimmelen hos Niederegger, som jeg gjorde på markedet. Det er nemlig den dejligste butik, en marcipanelsker som jeg kan forestille sig: hylde efter hylde med marcipan i alskens former og farver.

Her er bl.a. elegante gaveæsker med chokoladeovertrukket marcipan i kønt farvet metalpapir, marcipan formet som frugter, skinker, dyr og julepynt samt kaffeblandinger med marcipan-twist. Nougat og marcipan hører sammen, og butikken har også en hel reol med nougatprodukter.

Fede kager og sød kaffe

Det er simpelthen overdådigt og meget, meget svært at vælge, hvad der skal med hjem. Et andet dilemma man kan komme ud for, er, hvilken kage man skal vælge i deres café.

Der er både en café i forlængelsen af butikken og en fin salon på 1. sal. Her serveres der tykke, kalorierige kager, blandt andet deres berømte valnøddekage, iblandt store marcipanbuster af kendte tyskere. Og så er der marcipan-cappuccinoen … Jeg har aldrig smagt det før, og måtte selvfølgelig prøve.

I stedet for at drikke den i salonen, købte jeg den to-go, og tog den med over til julemarkedet i håb om, at den kunne holde mig varm. Prisen varmede i hvert fald. 2,80 euro, ca. 18 kr., er den ondelynemer billigt for en stor kop cappuccino.

Til den pris kan du ikke engang købe en lille kop kaffe på 7-Eleven herhjemme. Smagen er sød, men det er først efter et par mundfulde, at man kan smage marcipanen. Lidt som en lag på lag kaffe: først kaffesmagen, så kommer der et strejf af mandel og efter at have drukket halvdelen, er resten meget sødt med en tydelig marcipansmag.

Foto: Niederegger

Verdensberømt konfekt

Begrebet ‘Lübecker Marzipan’ er kendt verden over, fordi marcipanen er af ekstra god kvalitet i byen. I 1800-tallet var der hele 130 producenter, Johann Georg Niederegger var én af dem. Han åbnede sit marcipankonditori i 1806, og fik styrtende succes. Selv den russiske zar fik øje på ham, og brugte ham som leverandør blandt andet til at marcipangæs i naturlig størrelse. 

Niederegger er stadig i familiens eje, og opskriften er den samme, som gamle Niederegger brugte. Marcipan består af mandler og sukker, nogen tilsætter rosenvand el. lign., og butikken her vil ikke røbe deres hemmelige ingrediens, men jeg kan garantere for, at det smager godt.

Niederegger har flere butikker i Lübeck, men det er konditoriet på Breite Straße, der er flagskibet. De har også et outlet/lagersalg på Zeißstraße 1-7. Hvorvidt priserne er lavere der, ved jeg ikke, men det skal klart testes næste gang, jeg er i Lübeck.

Mere om Lübeck

Læs også min guide til en weekend i Lübeck. Du kan også læse indlægget om de fantastiske julemarkeder i byen: Jul i Lübeck samt se mine anbefalinger af ekstra hyggelige cafeer i Lübeck.

Niedereggers facade i Lübeck

Adresse & åbningstider

Breite Straße 89, tæt på Rådhuset
Man-fredag: 9-19
Lørdag: 9-18
Søndag: 10-18
OBS: Længere åbningstider i december.

Annonce
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

En kommentar til “Elsker du marcipan? Så skal du til Lübeck”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *