‘Piemonte giver ikke op så let. Da jeg åbner skoddedøren og sætter mig ud på balkonen, forstår jeg hvorfor. Solen kigger ind over horisontlinjen og sender strålende bundter af platinlys ind i kirsebærtræet foran huset. Dets blomster i cremehvidt og rosa eksploderer af påvirkningen og bringer et brus af parfume hen til enhver, der gider at tage en dyb indånding’.

Ovenstående er et uddrag fra Anders Grøndahls nye bog Norditalien for livsnydere, og giver et udmærket indtryk af forfatterens malende beskrivelser af det vidunderlige sted i Europa.

Ekspert i vin og mad

Mange danskere – også jeg – er vilde med Norditalien, og selvom jeg har været flere af de steder, der omtales i bogen, er der meget at hente. Grøndahl er nemlig noget nær en ekspert i italiensk mad og vine, og har udgivet adskíllige bøger om Italien.

Det er ikke en guidebog, der angiver de kendte attraktioner, men en bog, der fører læseren rundt til skønne spisesteder, gode vingårde og kønne landsbyer i det nordlige Italien. Der er tips til ruter, anbefaling af restauranter, tips til at købe den helt rigtige olivenolie og sågar en opskrift på risotto med Barolovin og trøffel.

Champagnelandet

Til min glæde kan jeg se se, at Anders Grøndahl ikke har glemt Iseo-søen, som han kalder den hemmelige sø. Heldigvis for os, der kan lide autencitet, er de fleste turister enige om at valfarte til Gardasøen, og det gør Iseo-søen og de omkringliggende byer til et perfekt sted for livsnydere.

Her er det faktisk muligt at bevæge sig rundt uden at gå i kø, og det er også her, at Italiens bedste mousserende vin, Franciacorta, produceres.

Jeg nød læsningen af bogen, og tror, at mange vil gøre det samme. De, der har været på ferie i området, vil elske gensynet, de, der ikke har, vil blive inspireret til en rejse med Anders Grøndahls bog i kufferten.

Norditalien for livsnydere cover

Titel: Norditalien for livsnydere
Forfatter: Anders Grøndahl
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Pris: 249, 95 kr.

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *