Det norske flyselskab Norwegian er det første flyselskab, der har underskrevet FN’s program for klimainitiativer. Samtidig har Norwegian også valgt at give deres kunder en nem mulighed for at klimakompensere, når de køber flybilletter.

Flytrafik er en af de store klimasyndere, men når de fleste af os nu engang insisterer på at rejse med det ene eller det andet transportmiddel, er det prisværdigt, at flyselskab som Norwegian tager klimaet alvorligt. At de prøver at rydde op efter sig så at sige.

Sådan klimakompenserer du

Når du har valgt din afgang på hjemmesiden, oplyses den gennemsnitlige passagers CO2-udledning på lige netop denne rute ud fra FN’s International Civil Aviation Organisations metode, the International Council of Clean Transportation og Norwegians egne udledningstal.

Herefter kan du vælge at trykke ja som svar på, at du ønsker at klimakompensere for dit personlige CO2-aftryk. Prisen oplyses og du kan af- eller bekræfte, om du ønsker at betale det ekstra oveni flybillettens udgift.

Og hvad bliver pengene brugt til?

Passagernes bidrag bliver brugt til projekter, som skal reducere den globale CO2-udledning.

Det er det norske teknologi- og klimaselskab CHOOOSE, som administrerer bidragene fra Norwegian. Deres projekter omfatter blandt andet en vindmøllepark i Vietnam og vandkraft fra floder i Laos

– CHOOOSE samarbejder med de, der udfordrer status quo, viser at de er optagede af at reducere udledningerne og tager ansvar for elefanten i rummet, nemlig at det baseret på dagens teknologi er umuligt at undgå klimabelastning, fortæller CHOOSEs adm. direktør Andreas Slettvoll.

Norwegian i tal

  • Det norske flyselskab er det 5. største lavprisselskab i verden med over 37 millioner rejsende i 2018.
  • Norwegian har over 500 ruter til mere end 150 destinationer.
  • Flyflåden består af 170 fly med en gennemsnitsalder på 3,8 år.
  • Siden 2008 har flyselskabet reduceret udledningerne med 30 procent per passagerkm.ved hjælp af nye, brændstofeffektive fly.
  • I 2015 og 2018 er Norwegian udnævnt til at være verdens mest brændstofeffektive flyselskab på de transatlantiske ruter af International Council of Clean Transportation.

Læs mere om klimavenlige rejser

Om Norwegians samarbejde med CHOOSE

Sådan vælger du en klimavenlig solcreme

Her kan du købe aflad, når du flyver

Foto øverst: Norwegian.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *