Vi har hverken bjerge eller fjelde i Danmark, men danskerne er alligevel blevet ski-elskere, og hvert år drager tusindvis af sted på skiferie. Er du en af dem, som ikke har været på skiferie før og er totalt ny på ski, men som har fået lyst til at opleve, hvad det er, alle taler så begejstret om, kan Steffen Kjærs tips hjælpe dig lidt på vej.

Steffen Kjær er journalist, rutineret skiløber og forfatter blandt andet til bogen ‘Den ultimative skiferie- inspiration til nye skioplevelser’, som er fyldt med inspiration, tips og flotte fotos. Han svarer her på tre spørgsmål, som du måske selv har tænkt over.

Hvilke lande er bedst til jomfruturen?

– Det handler først og fremmest om at tage til et sted, hvor man har tænkt på nybegynderne. Jeg synes, at det er rigtig godt at læne sig op ad rejsebureauer, så ring til dem og spørg, hvad de vil anbefale til nybegyndere.

Danskerne har god tradition for at slå deres første alpinsving på skandinaviske pister. Der er områderne overskuelige, hældningsgraderne er moderate, og skilærerne forstår at undervise i kammeratlig tone. Både Norge og Sverige har mange gode steder, hvor skiskolerne bliver prioriteret højt.

Har du et fif til at lære skiløb i en fart?

– Det er helt sikkert en rigtig god idé at tage på skiskole. Og skal man have børn med, der ikke forstår engelsk eller andre sprog end dansk, skal man lige tjekke, at der er danske skilærere det sted, man tager til.

Men skiskole er ikke kun for begyndere. Du kan også gøre det for at give dit skiløb en helt ny dimension. For eksempel lære nogle freestylemoves.

Hvad skal man tage med?

– Det er svært at købe udstyr, når man er ny på ski og ikke selv er erfaren nok til at snakke med om ens behov. Derfor er det bedst at leje skiudstyret det første år, til man selv får erfaringer.

Jeg har altid googles (skibriller), skistøvler, hjelm, skitøj og kamera med. Skiene lejer jeg, fordi jeg kan lide at prøve forskellige ski.

Info

Steffen Kjær er journalist, foredragsholder og erfaren skiløber og bjergbestiger. Han er forfatter til flere bøger blandt andet ‘Den ultimative skiferie’ og ‘Matterhorn – verdens farligste bjerg’. Se alle hans bogtitler her.

Læs også

Skiferie i Brescias stormfulde højder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *