Nogle gange er det lige før, jeg tror på skæbnen. Dagen før jeg rejste til Island, kom Morten Stenders nye ‘Oplev Island’ ind ad døren, så jeg har altså læst bogen på selve ‘åstedet’. Og her på i Nordisland, hvor jeg er på toppen mentalt og bogstavelig talt, forstår jeg forfatterens fascination af landet.

For Stender er lidenskabelig optaget af Island, sagaerne, naturen og menneskerne. Hvert og et af de 16 essays om hans oplevelser som rejsende heroppe er skrevet med kærlighed til det land, som han selv undrer sig over i bogen, at han aldrig flyttede til.

Til gengæld har han rejst i landet siden 1970, hvor han trådte ud i Keflavik Lufthavn første gang,og hans passion er smittende…  Især når nu jeg selv er så heldig at befinde mig her.

Islandfans vil elske den

Det er tydeligt, at Morten Stender har en stor historisk viden, og at han i det hele taget har suget til sig gennem årene. Bogen kommer vidt omkring, fra egn til egn, fra mad til dyr, fra vulkaner til vandfald, kirker og de dampende bade i det fri.

Det er ikke en traditionel rejsebog med tip om gode restauranter og shoppingpriser, men en samling af rejseminder, hvor læseren udover at gå i Stenders fodspor også får indsigt i landet. Samtidig vil de efterhånden mange, der elsker at besøge Island, kunne genkende steder og få vakt minderne til live ved at læse bogen.

Mere om Island

Forfatteren Morten Stender har arbejdet som gymnasielærer og været redaktør på tidsskriftet Nyt fra Island i en årræke. Hans interesse for landet er stadig levende her 45 år efter det første møde, og jeg er sikker på, at hvis man først læser hans bog, vil man selv ønske at komme hertil en dag.

På hjemmesiden Oplevisland.dk kan du læse nogle af Morten Stenders (og Preben Rasmussens) essays, se videoklip og fotos. En god ting, da billederne er temmelig små i bogen.

  • Titel: Oplev Island
  • Forfatter: Morten Stender
  • 154 sider
  • Pris: 279,- kr.
  • Udgivet på Forlaget Oplev.
fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *