Marrakech er Marokkos fjerdestørste by med 1,6 mio. indbyggere. Byen er over 1.000 år gammel og ligger for foden af Atlasbjergene.

Marrakech er en smeltedigel fyldt med antikke kulturelementer, traditioner, eventyr og glamour. Takket være Marokko Eksperten, der med god samvittighed kan kalde sig eksperter, har jeg oplevet den charmerende ørkenby på en tur, der var lige så informerende, som den var underholdende og spændende. Det vil jeg gerne dele, så her er mine fem tips til byen.

1. Gå en aftentur i souken

I den gamle bydel kan man opleve Medinaens tusind år gamle marked, som emmer så meget af liv – både dag og aften – at det udfordrer New Yorks titel som byen, der aldrig sover. På pladsen Djemaa El-Fnaa kan man aften efter aften være vidne til et evigt forandrende landskab af slangetæmmere, berberiske musikanter, krydderisælgere og boder, der sælger alt fra håndværk og tæpper til kebab og kager.

Pladsen er derfor også med god grund på Unescos verdensarvsliste. Dog skal man være opmærksom på, at de fleste sælgere vil starte på latterligt høje priser og forventer, at man forhandler. Flere steder oplevede vi, at de i sidste ende var villige til at sælge for under halvdelen af den originale pris.

2. Bo i en riad

En riad i Medinaen er det perfekte ”home away from home”, når du besøger Marrakech. Følelsen af at træde fra Marrakechs støjende labyrantgader ind i en riad, er ligeså velkommen som at finde en oase i ørknen. Navnet kommer fra arabisk og betyder have, hvilket også i den grad harmonerer med riadens stemning.

Arkitekturen (firlænget hus i to-tre etager med en gårdhave i midten), levende ild i pejsen og private hyggekroge bidrager altsammen til en uovertruffen stemning. Prislejet varierer alt efter, om man vælger at bo på et mellemklasse-riad eller et særligt luksuiøst. Vi boede et par nætter på Riad Tawargit, som var virkelig hyggeligt.

Se: Riad Tawargits hjemmeside eller læs mit indlæg: Rejsetip til Marokko – bo i en hyggelig riad.

3. Oplev ørkenen

At tage til Marrakech og gå glip af ørkenen, ville være ligesom at besøge Barcelona uden at tage på stranden. I horisonten tårner de sneklædte Atlasbjerge op, mens temperaturen om dagen i december er over 20 grader og ganske behagelig. Vejen ud til ørkenen fører tankerne hen på Americas signatursang, når man passerer fårehyrder og landsbyer, der er som taget direkte fra biblen.

Marcus i Marrakech ørken

Der er dog rigeligt at tage sig til i de øde landsskaber, så som besøg i beduinlejre og rideture på kameler. Til dem, som foretrækker noget hurtigere end en kamel er der heldigvis nogle glimrende alternativer (læs: dune buggies og quad bikes). Hvem kan med hånden på hjertet sige, at det ikke banker en smule hurtigere ved tanken om at tonse igennem ørkenen, mens støvet hvirvler op bag dem?

Vi var ud og køre i nogle såkaldte ”buggies” og havde en virkelig sjov tur. Køretøjerne er perfekte til terrænet og klarer stejle skranter og bump, som om de ikke var der. Hvis man har en svaghed for køretøjer, som kan noget udover det sædvanlige eller elskede ”Easy Rider”, er det helt klart et must-do. Link: Raidbuggymaroc.com

4. Spis den marokkanske mad

Ja. Maden er god i Marrakech. Én ret man (meget) ofte vil støde på, er tagine, men det gør ikke noget, for det er lækkert og tilpas varieret fra sted til sted til, at det ikke bliver kedeligt. Tagine er navnet på den keramiske ”potte”, hvor kød og grøntsager langsomt bliver kogt i marinade i ovnen eller over glødende kul.

Heldigvis behøver man ikke savne smagen af Marokko, når man er hjemme igen, da der er rig lejlighed for at købe alt, hvad man skal bruge af krydderier i Medinaen. Og man kan tage et dagskursus i marokkansk madlavning, som vi gjorde. Rejser man med Marokko Eksperten er det muligt at booke et lynkursus gennem dem: Marokko Eksperten.

5. Tag i byen

Hvor den gamle bydel føles meget autentisk og arabisk, er stemningen i den nye bydel langt mere sydeuropæisk og byder på palmeflankerede boulevarder, kabaretshows og Cirque Du Soliel-agtige natklubber, som er Vegas værdige.

Mine rejseledsagere og jeg var blandt andet på en restaurant og natklub ved navn Lotus Club. Det er et excentrisk sted hvor smukke kvinder dansede til musikken fra ‘Cats’ under middagen – og som senere på aftenen blev afløst af en spansk guitar-spiller, der fik folk ud på dansegulvet. Link: Lotus Club.

På natklubben Theatro blev vi mødt af en dansende, Pjerrot-lignende skikkelse på meterhøje stylter, som hævede sig over mængden, mens sølvkonfetti regnede fra loftet ned over os – og danserne på scenen. Var det ligesom i ”The Great Gatsby”? Nej, ikke ligefrem. Men stedet er så outreret, at det helt sikkert er besøg værd. Fik jeg nævnt, at klokken var to om natten, og det var torsdag?

Læs også: Gå shopamok i farverige Marokko samt indlægget om den mest charmerende landsby i Nordmarokko: Landsbymagi i blåt og hvidt.

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *