Ha ha ha. Jeg vågner ved lyden af en lattergruppes gennemtrængende lyde. Den hvirvler gennem luften helt ind i vores lille hytte. Vi vender os om og sover videre. Det er endnu en morgen i Arambol, og vi har vænnet os til lydene i Love Temple.

Opskriften på Arambol må være et drys yoga, et par dråber akrobatik, et skvæt meditation, frihedshungrende mennesker fra hele verden tilsat en hel masse musik og dans. Naturligvis garneret med indisk mad og kultur.

Arambol er søgende unge menneskers legeplads og modne menneskers yogaretreat. Det er en by, som bliver invaderet af hippiesjæle, turister og drugheads fire måneder i vintersæsonen, og der vækker mindelser om mit fødeår: 1968.

Og det er ikke kun mennesker, der fylder det tidligere fiskerleje ud. Fredelige hunde og køer slentrer afslappede rundt i gaderne og på stranden. En so øffer rundt med sine unger midt i et boligkvarter og fugle kvidrer oppe i palmerne.

Klap en ko

Ko får vandmelonskræl fra en bil
Der er godmodige køer her og der alle vegne. Her standsede vi og fodrede en ko med vandmelonskræl direkte fra bilen. De elsker vandmeloner og er så fredelige, at man ikke skal være bange for at blive bidt.

Dyrene får lov at daske rundt, uanset om det er på stranden, på de hullede veje eller midt i byen. For dyre-elskere er det en fryd at opleve. Jeg har desværre ofte oplevet andre lande, hvor man er brutale overfor trækdyr og hjemløse katte og hunde. I Goa er de en del af det samlet hele. Det samme er menneskerne.

Har I du lyst til at dyrke morgenyoga ved strandkanten? Jamen, så gør det. Vil du lave akrobatik lige udenfor restauranten? Be my guest. Skal I chante Hare Krishna i en rundkreds? Feel free. Jeg kan godt forstå, at især mange unge hernede knokler årets otte måneder for at tilbringe resten af året i Arambol.

Det er ligesom den sidste hippiedestination. Et drømmested, hvor tiden er sat tilbage, og hvor de mange sæson-beboere bygger venskaber og kaster sig ud i fri leg, indtil sommerheden vælter ned over byen, og de tager tilbage til deres hjemland eller op i de kølige Himalaya-bjerge.

Ved solnedgang foregår der en masse på Arambol Beach. Her er far og datter i gang med akrobatik th. og et kærestepar laver øvelser tv.
Aftenmarkedet på stranden finder sted hver eneste aften i vintersæsonen, som er højsæson i Goa. Her kan købes alt fra æteriske olier til håndlavede smykker og spraglet tøj.

Hvor er inderne?

I modsætning til kendte charterdestinationer, hvor det føles som om, der kun er turister i byen udover alle de lokale, der servicerer turisterne, så er Arambol usmiskelig indisk. Familier lever deres liv mellem cafeerne, yogastederne og markedsgaderne.

Om morgenen og eftermiddagen kører ungerne afsted i skoleuniformer til og fra skole. Busserne ligner nogle, vores forældre kørte i som børn. De er fra en anden tid og ikke specielt godt affjedrede. Børnene er uberørte af den manglende komfort. De snakker, fniser og ler højt, når de smutter ud af bussen i deres brune uniformer.

Vi får bananer pakket ind i avispapir af denne omhyggelige sælger, der ikke ville høre tale om, at vi bare gik afsted med en klase i hånden.

Indien var en britisk koloni i 100 år, og her nåede briterne at få indført en række typiske britiske traditioner som skoleuniformer. Selve landet Goa har været i portugisiske hænder i over 400 år frem til 1961, så dette område af Indien har været påvirket af europæere i hundreder af år. Men Indien er heldigvis ikke pillet ud af Arambol.

Det skal du se

Sweet Water Lake i Arambol
Sweet Water Lake er et eventyrligt sted. En sø omgivet af jungle og på den anden si
de: havet.

Først og fremmest skal du selvfølgelig ned til Arambol Beach ved solnedgangstid. Som før nævnt sker der en masse dernede. Børn leger, unge mennesker øver akrobatik, ildslugere jonglerer med brændende fakler og blander sig med hippietyper, der sælger alskens sager langs vandet. Andre spiller musik – blandt andet er der en trommecirkel med fri dans i cirklen hver aften.

Sweet Water Lake er absolut også et punkt på rejsedagsordenen, der ikke må forsømmes. Det er et magisk område, hvor du har det store, brusende hav på den ene side og en rolig sø omgivet af jungle på den anden. Her er stille og fredeligt uden høj musik eller store drinks – blodtrykket har virkelig godt af dette sted.

Vandakrobatik i Arambol
Et fransk akrobat-par træner i søen. At ligge på første parket betragte det smukke par øve, var en fin oplevelse. Det blev endnu bedre, da de for sjov instruerede en gruppe unge, lattermilde mænd fra Delhi i akrobatik.

Junglen: Hvis du går rundt om søen og følger en lille sti ind i det grønne, får du en gåtur i svale og frodige omgivelser. Monsunen sørger for, at der altid er grønt i området, og ved kilderne findes naturens skønhedsprodukt: ler. Det smører man sig ind i, lader det tørre på vejen ned til søen, hvor man kan vaske det af og og glæde sig over sin babyhud.

Det hellige banyantræ er en oplevelse værd. Hvis du fortsætter ad den lille sti i junglen og går opad, vil du støde på et enormt træ med en selvudnævnt guru og hans halvskumle hjælpere. Her kommer new age hippier og nysgerrige turister for at ryge joints omkring bålet og opnå indsigt mod en donation. Træet er smukt, og det er interessant at betragte de valfartende, men det lugter langt væk af optrækkeri.

Goa er en speciel stat i Indien. Selvom portugiserne gav den selvstændighed i 1961, var det først i 1987, at Goa blev indlemmet i Indien. Det er området med den største kristne befolkning i hele Indien og derfor finder man også mange kirker. Our Lady of Mount Carmel er en stor, katolsk kirke i Arambol, som er et besøg værd. Her er naturligvis også hindu-templer.

Anjuna Marked i Goa
På onsdagsmarkedet i Anjuna stråler farverne om kap med solen. Kom helst først på dagen eller sidst på eftermiddagen, hvor der ikke er nær så varmt.

Onsdagsmarkedet i Anjuna er enormt og mulighederne for at gøre en god handel ditto. Jeg købte for eksempel en varm, lækker rævepels til 350 kr. Anjuna er byen, hvor hippierne omrindeligt holdt til fra begyndelsen af 70’erne. Byen blev med tiden mere turistet, så hippieånden rykkede op til Arambol i stedet.

Krydderiplantager er der flere af i hele Goa. Her kan man blandt andet studere kardemommeplanter, træer med kanelbark og cashewnød-buske.

Her skal du danse

HillTop ved Arambol
HillTop fanget i en rolig stund. Stedet er legendarisk i Goa. Foto: Rakel Seneca.

Det hurtigste svar er: alle steder. Når musikken spiller på stranden, på barer, på spillesteder, så er der ofte en eller flere som spontant begynder at danse. Men vil du prøve noget nyt, skulle du prøve at kaste dig ind i trommecirklen på Arambol Beach og danse, mens solen glider ned bag havet.

Ecstatic Dance er det helt store i Arambol. Ca. tre gange om ugen spilles der op til danse-ekstase under et ældgammelt, enormt banyantræ. Druk og stoffer er forbudt under træet, dans mere end tilladt, ja nærmest påbudt.

Hele sæsonen er der tranceparties i Arambol og omegn med HillTop som juvelen i kronen. Du kan læse om de forskellige steder på rejsebloggen Hippie in Heels. Da jeg ikke er særlig trance-egnet, synes jeg, at det er bedre at overlade info til en kender.

Her skal du høre musik

Indisk musik

Fotoet er fra en rolig session med indisk musik på en bar, der hedder This Is It. Baren ligger ved stranden og er et rummeligt smukt sted, hvor vi sad og drak Cuba Libra, mens vi stenede til de kønne toner.

Selvom Arambol er en by i Sydindien, hører det dog til sjældenhederne, at musikken er entydig indisk. Der er noget for enhver smag: rock, folk, reggae og trance. Men kom tidligt, for det er forbudt at spille høj musik efter kl. 23, så de fleste slukker anlæggene på den tid.

  • HillTop
  • Twice in Nature
  • Taste and Coffee
  • Ash Arambol
  • Riva Beach Resort i Mandrem

Her skal du spise

Folk siddende i sækkestole i Garden of Dreams i Arambol.
Garden of Dreams er stedet, hvor man hænger ud om dagen og får lidt tiltrængt skygge. Stemningen er uforlignelig, og kaffen er bedre end de fleste andre steder i byen.
Musikere optræder siddende på Garden of Dreams
Vi spiste pocherede æg og drak cappuccino i en stor en seng på Garden of Dreams, mens vi lyttede til en dygtig sangerinde. Hun optrådte og ammede samtidig – imponerende.

Maden er så billig, at det er svært at styre sig, når man bestiller. Den lækreste Chicken Masala med alle fem grundsmage koster en tyver og knasende naan-brød, som intet har til fælles med danske supermarkeders tørre efterligning, kan købes for et par kroner.

Hele vejen langs stranden ligger restauranter og barer. Alle sælger indiske retter, de fleste virkelig lækre. Priserne er som alle andre steder højere ved vandet, men når det kun handler om få kroner, betyder det ikke noget for en dansk turist.

  • Garden of Dreams – hyggelig vibe, europæisk spisekort
  • Organic Vibes – sund, økologisk mad i behagelige omgivelser
  • Surf Shack – skøn indisk mad ved Arambol Beach
  • Lavish Bar & Restaurant – bedste momos i byen (indisk ravioli)

Transport til Arambol

Karen og Rakel på scooter i Arambol
Min datter Rakel bor i Arambol og kører hjemmevant rundt på sin orange scooter. Her har jeg fået et lift.

Air India flyver fra København til henholdsvis Mumbai og Delhi, hvor man skifter fly til Goa lufthavnen. Gør ikke samme fejl som mig: Jeg bookede de billigste billetter, hvilket betød, at jeg både skulle mellemlande i Delhi og Mumbai. Det er decideret dumt, for man spilder meget tid. I øvrigt: Ud af i alt seks afgange, var fem af dem forsinket.

I kan også komme med Qatar Airways til Doha og skifte fly der. Sidstnævnte er lidt dyrere, men jeg har hørt fra mange, at det dels er en bedre rute, dels et bedre flyselskab med højere service.

Der er ca. halvanden times taxakørsel fra lufthavnen til Arambol. Taxaen koster mellem 1800 og 2000 Rupee – ca. 200 kr, så det kan ikke betale sig at lede efter andre transportmuligheder.

Hytter i Love Temple i Arambol
Min veninde og jeg boede i en hytte på Love Temple. Hvis du er til bløde senge og varmt brusevand, er det ikke dig. Kan man ignorere den manglende komfort, er det et skønt sted med positive vibes og lige ned til stranden.

Læs også

Østlig mystik og fransk raffinement i en smuk forening

Charmerende religiøse landmærker i Sri Lanka

Her er de bedste true crime podcasts til rejsen

Opslagstavle på Love Temple i Arambol
Der sker en masse i Arambol – chakratydninger, yogahold, massagekurser, spirituelle cirkler, tantraundervisning – you name it, they got it indenfor selvudvikling.

Annonce

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *