Nogen gange bliver jeg så stolt af København. Et besøg på Reffen er en af de gange. Hvor er det fantastisk at opleve det sprudlende liv og den kreativitet, der er derude. Kombinationen af de mange madboder med street food af høj kvalitet, de arbejdende workshops, havnefronten og de glade besøgende. Ja, det er livsbekræftende.

I en tid, hvor dansk politik synes at handle om at udskamme hovedstaden og tvangsforflytte offentlige instanser, må man nærmest ikke sige det. Men jeg er stolt! Tænk, at det kun er et år siden, at Reffen åbnede, og nu er det Nordens største madmarked.

Fire smørrebrød fra S’morebread på Reffen
Lækkert smørrebrød fra S’morebread. Foto: Reffen

Der er mere end 50 madboder og food trucks på Reffen. Duftene fra forskellige landes mad kilder næseborene. Hvad skal jeg vælge? En græsk gyros fra The Real Greek? Et par delikate smørrebrød fra S’morebread, dampende dumplings fra Everest Nepalese Food eller en sønderjysk gourmethotdog fra Nordic Hotdog?

Det er svært at bestemme sig, for den ene bod synes at overgå den anden. Når valget er taget, er det bare om at finde en plads i solen – ved vandet eller et langbord.

Boderne er fristende, så det gælder om at samle appetit, før du ankommer til Reffen.  Foto: Martin Kaufmann
Boderne er fristende, så det gælder om at samle appetit, før du ankommer til Reffen. Foto: Martin Kaufmann

Efter maden er det tid til at se på de arbejdende værksteder og butikker. Glaskunst, smykker, sæbe, ja, sågar en tatovering kan man få. Og måske en dukkert. Jeg glæder mig til en lang sæson, og fryder mig over, at turister nu har fået endnu en god grund til at besøge København.

Foto øverst: Rasmus G. Sejersen.

Facts om Reffen

  • Reffen holder åbent frem til den 30. september.
  • Tider: Man-torsdag samt søndag kl. 11-21. Fre-lørdag kl. 11-23. Madboderne lukker kl. 20 hver aften.
  • Du kommer dertil via bil, cykel, buslinje 9A og havnebusserne. Se mere om stoppesteder, pris m.m. i mit indlæg: Havnebussen – billig og brandhyggelig.
  • Du kan kun betale med kort. Hvis du har kontanter, kan du ombytte dem til et kreditkort i baren Little Village Terrace and Bar.
Boder på Reffen foto af Rasmus G. Sejersen
Ses vi mon Reffen i løbet af sommeren? Det håber jeg. God sommer! Foto af Rasmus G. Sejersen.
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *