I medinaen i Marrakech findes et glimrende alternativ til de hoteller, du finder i den nye bydel: Riad. Medinaens riads er bygget i overensstemmelse med årtusinde gamle traditioner i Marrakech, og byder på en stemningsoplevelse, som moderne hoteller ikke kan konkurrere med.

Navnet, riad, kommer fra arabisk og betyder have, hvilket også i den grad harmonerer med riadens stemning. Arkitekturen (firlænget hus i to-tre etager med en gårdhave i midten, samt en tagterrasse), levende ild i pejsen og private hyggekroge gør en riad mere hjemlig end noget Hilton.

ANMARC_27797445_ANMK_GuestRoom_RiadBabFirdaus_LobbyCourtYardEvening-e1420470343417

Tusind og en nat

Jeg var med Marokko Eksperten i Marrakech og boede på Riad Tawargit, som kun ligger fem minutters gang fra medinaen. Her er der fire Tusind-og-en-nat-suiter og fem værelser, som alle er tro mod den marokkanske kultur. Det vil sige, at man får myntete serveret i traditionelle tekander, der er malede kakler og maden er lækker marokkansk. Derudover er der tagterasse, jacuzzi, dampbad og mulighed for massage (en time for 330 kr).

Alt i alt en superhyggelig atmosfære, og jeg kan varmt anbefale det. Riadernes størrelse er betydeligt mindre end et almindeligt hotel, og der er som regel under 10 værelset, hvilket også betyder, at hvis man rejser i en større gruppe, er det muligt at leje en hel riad under sit ophold. Prisen for et værelse for to varierer fra 660 kr. pr. nat til 830 kr. for en suite pr. nat.

Tagterasse på Riad Tawargit
Den hyggelige tagterasse på Riad Tawargit, hvor jeg boede et par døgn i december.
Soveværelse i Tawargit riad.
Riad Tawargit har 4 suiter og 5 værelser. Her et foto af det værelse, jeg sov i. Virkelig hyggeligt! Foto: Riadtawargit.com.

Selvom jeg kun nåede at bo på en riad, fik jeg set en del andre alligevel. En rundtur på tre af kæden Angsanas riader viste, at den hyggelige stemning og den traditionelle indretning går igen på dem alle sammen. Angsana Riads Collection har hele seks flotte riader i Marrakech. Du kan se mere på deres hjemmeside her: Angsana.

Myntete-på-riad Foto Angsana.com
Myntete serveret på Angsana riad. Foto Angsana.com

Du kan også læse indlæggene Landsbymagi i blåt og hvidt samt en guide over de største byer i Marokko.

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *