Af Kathrine Hesner

Han stirrer mig direkte ind i øjnene. Han kan æde mig, hvis han gider. Og han ved det. Aldrig har jeg følt mig så lille og så åndeløs af beundring for verden. Vi mennesker har ødelagt meget, men her på savannen på safari i Kenya får vi ikke et ben til jorden. Her er vi små og ligegyldige.

Løvernes aftensmad

Vi starter ud med at køre i jeep op og ned ad bakkerne. Somme tider er det som om, der er en vej, men for det meste er det bare fuldstændig off-road. Jeg kigger og kigger til mine øjne svier, og jeg må huske mig selv på at blinke. Somme tider glemmer jeg også at trække vejret.

Nu skal jeg endelig se noget af alt det, jeg har set om Kenya på Animal Planet. Alligevel tror jeg ikke helt på, at dyrene bare er sådan ”over det hele”-agtigt. Tænker, at de der programmer jo nok er resultatet af mange ugers optagelse. Men der er faktisk dyr overalt, når man er på safari i Kenya. Overalt! Og der går ikke mere end en halv time, før vi har de første løver i sigte. Jeg glemmer igen at trække vejret.

Løveflokken har netop fået middagsmad. Ungerne ligger og napper lidt i resterne af en gnu, mens de voksne ligger overlegent på ryggen og slår mave. De kan tillade sig det.

Mekaniske dyr?

Vi kommer helt tæt på i jeepen. Åbenbart har løverne vænnet sig til bilen, og så længe vi ikke træder ud af bilen eller stikker en arm ud, ser løverne ikke bilen som hverken trussel eller bytte. Løvefar troner i udkanten af flokken på skrænten og spejder ud mod solnedgangen og er nærmest lavet af guld.

Han rører ikke så meget som et knurhår, og jeg begynder næsten at tvivle på, om han overhovedet er virkelig. Måske er det bare sådan nogle mekaniske dyr, der har sat op, så vi – turisterne – synes, vi får noget eventyr for pengene.

Pludselig stikker en af de andre turister hovedet op af jeepens soltag for at tage et billede. Så er løvefar pludselig ikke mekanisk mere!

Turister som bytte

Jeepen (der før var hverken bytte eller trussel) ændrer jo form, når et hoved stikker ud af taget. Løven rejser sig op, spidser ører, spiler øjnene op, zoomer ind på jeepen og spænder hele kroppen på et splitsekund.

Tumpe-turist sætter sig meget hurtigt ned igen. Med røde kinder pakker han kameraet lidt væk, og vi kører derfra. Det var vist nok løver for den dag.

Løvebrøl i sengen

Stedet, hvor vi bor ligger midt ude i det hele. Der er simpelthen kun det, og derfor er stedet indhegnet af elektrisk hegn. Der er en pool nær hegnet, og når jeg ligger i den, bliver jeg underholdt af zebraflokke og giraffer, der slentrer dovent forbi. Om dagen kan de slappe af, fordi løverne er så dovne i varmen, at de kun gider rejse sig for dumme turister.

Om natten bliver der jaget, og da jeg ligger i min seng, kan jeg høre løverne brøle på den der dybe, gutturale måde, så man kan mærke det helt dybt ind i maven. Det er noget af det mest fantastiske, jeg nogensinde har oplevet, men jeg falder i søvn med en lille bøn til ham, der har ansvaret for det elektriske hegn. Jeg håber, han har husket at tænde for det…

Senere på min tur faldt jeg i søvn til elefantens vuggevise, men denne nat var det så absolut løvens.

Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *