Englands hovedstad er en enorm by sammenlignet med København. Med et indbyggertal på 7,5 mio. (13,5 mio. hvis du tager forstæderne med) er der ikke noget at sige til, at det bugner af butikker af enhver art og i ethvert nabolag. Derfor har jeg opdelt shoppingguiden i områder.

Her er mine personlige tips til shopping i London, som efter min mening er byernes by.

West End

Soho er området med en masse specialbutikker og hyggelige gader, blandt andet Seven Dials og Carnaby Street, der har den ene fede butik efter den anden bl.a. Brandy Melville og Dr. Martens. Bond Street er også en del af West End, og her skal du virkelig have pungen frem, for der ligger de dyre kæder som Burberry og Louis Vuitton.

Oxford Street er spækket med butikker af enhver art, ca. 300 forretninger ligger side om side, og det er umuligt at gå ned ad denne brede, lange gade uden at støde på noget, man bare må have med hjem. Derfor nævner jeg kun et par stykker, da du finder alt fra Selfridges, H & M, Lush til Niketown – en syv etagers forretning med sportsudstyr.

Londons Carnaby Street pyntet op til jul i 2017.
Carnaby Streets juleudsmykning er legendarisk. Her i 2017, hvor temaet var karneval. Året efter var det en hyldest til Queen.

Muji

En japansk kæde med fedt tøj i alle farver. De har basisdesigns, som er linet op i alle mulige farver, og meget af det er billigt i forhold til kvaliteten. Jeg fandt for eksempel en grå sweater i 100 procent uld til kun 150 kroner. Her er ikke vilde mønstre, men som regel ensfarvede ting, der kan sammensættes  efter smag. Værd at besøge!

Primark

Mangler du en basisgarderobe, er Primark genial. Bevares, der er som regel altid lange køer ved kassen, men det kan betale sig at vente. Tøj og sko fås nærmest ikke billigere i London. Pæne skjorter til 80 kroner, kjoler til under 100 kroner, bukser til en 50’er. Et billigt varehus, hvor du finder meget grimt, men til gengæld også kan ofre tid og finde en hel masse smart tøj til ingen penge.

Regent Street

Et must for rejsende. Det er en meget smuk gade, hvis man altså kigger op fra forretningernes vinduer. Butikkerne er generelt dyrere end på Oxford Street, men som verdens første shoppinggade fortjener den et besøg. Her er en gigantisk Urban Outfitters, en seks etagers stor Hamley’s, Topshops flagship store og meget andet, men kors hvor kan det være træls med alle de mennesker…

The Covent Garden Piazza

De overdækkede markedshaller eller arkader har små, sjove specialbutikker som for eksempel legetøjsbutikken Benjamin Pollocks Toy Shop, hvis speciale er gammeldags dukketeatre og Pylones. Der er ofte levende musik, så man kan tage en slapper i midten af arkaderne. Shopping i London kan være pænt hårdt uden pauser.

Det er ret turistet, men fortjener et besøg. Old Spitalfields Market i Shoreditch er et bud til dem, der hellere vil besøge en mindre turistet markedshal – se længere nede.

Hjemmeside: Covent Garden

Shoreditch

Spitalfields market et sted for shopping i London

Dark Sugars

Spændende chokoladebutik med håndlavet chokolade af høj kvalitet. Her kan du vælge chokolader med spændende fyld, chokolade med høj kakaoprocent og spændende ‘ikke-set-før’ chokolader.

Det er ikke billigt – 100 gram for ca. 70 kroner – men butikken er et besøg værd ikke mindst for deres spændende chokolade med en lille flaske likør i for eksempel Baileys. Denne flaske skal du tømme ned over chokoladen og nyde den mest syndige godbid. De har i øvrigt også en brandgod cappucino.

Adresse: 141 Brick Lane, hjemmeside: Dark Sugars

Rokit

En gigantisk genbrugsbutik, som begyndte som en bod i Camden Market og i dag har udviklet sig til et mekka for vintage- og genbrugselskere. Der er fire butikker i alt, men den på Brick Lane er den største og bedste.

Her er simpelthen alt. Og der er meget af det. Tasker sorteret efter farve og brug, sko i alle størrelser, kjoler fra 20’erne og op. Samtidig har de også  smykker og et stort udvalg af genbrugstøj, de har syet om. Supercool og unikt.

Adresse: 101 og 107 Brick Lane, hjemmeside: Rokit

Blitz

Endnu en vintagebutik med et enormt udvalg og utrolig sødt personale. Butikken hævder selv, at den er Europas største genbrugsbutik. Priserne er ikke i den lave ende, men butikken i to etager er pakket med gode ting fra mærkevarer og seje retroting til bløde pelse.

Er du til genbrug, kan du ikke tage på shopping i London uden at runde butikken.

Adresse: 55-59 Hanbury Street, hjemmeside: Blitz

Boxpark

Noget så sjældent som en pop up mall, hvor butikkerne af og til skiftes ud, og hvor der foregår en masse. Det er hipt og hipsteragtigt. Her er mad, barer og tøjbutikker med kendte mærker som Wood Wood og Hype. Der er også mærker som Gap og Nike og butikken The Gift Box med alskens lækre uhyrligheder som en flamingolampe.

Adresse: 2-10 Bethnal Green ved Shoreditch High Street togstation, Hjemmeside: Boxpark

Brick Lane butik

Dyre brands

Goodhood på Curtain Road er et slaraffenland for kvalitets-shoppere, cool klæder, seje smykker og flot brugskunst. Deres udvalg tæller for eksempel Alexander Wang, Wood Wood og Ganni.

151 Curtain Road, Shoreditch.

LN-CC er en eksklusiv butik, der gemmer sig i en lille smøge, hvor du skal ringe på for at komme ind. Butikken er et mesterværk i sig selv, så selvom du ikke har råd til brands som Stella McCartney, Gucci og Valentino, er det et besøg værd.

18-24 Shacklewell Lane, Dalston.

Old Spitalfield’s Market

En enorm markedshal med boder for enhver smag. Her dufter af mad fra alle lande, og der er masser af kup at gøre, uanset om det handler om lædertasker, smykker, vintageting eller tøj. Butikkerne i Spitalfield’s er meget forskellige, de har for eksempel den danske Tiger og en skøn butik, Collectif’s, der sælger 50’er-inspireret tøj og sko.

Du kan læse disse indlæg fra Shoreditch, hvis du planlægger at komme til bydelen: Guide til dig, der vil opleve hippe Shoreditch, Søndag i London: Columbia Road Flower Market samt En guide til Londons street art.

Notting Hill

En charmerende bydel med små og fancy butikker – flere af dem vintage og mange af dem ejet af unge, talentfulde designere, der endnu ikke er slået igennem. Her kan man gøre mange kup.

Portobello Market

Londons mest berømte marked. Mere end en kilometer butikker, boder og stande med alt, hvad julehjertet begærer – fra billige ‘I love London’ T-shirts til smarte kjoler, dyre sko, bøger, brugt og ubrugt tøj samt gammelt skrammel. Åbent hver lørdag, men der er allerede boder fra fredag.

Adresse: Portobello Road, hjemmeside: Portobelloroadmarket

Honey Jam

Den lækreste legetøjsbutik, man kan forestille sig. kostumer, dukkehuse, bamser, dukker – you name it, de har det. I en god kvalitet og med skønne detaljer.

Adresse: 2 Blenheim Crescent, hjemmeside: Honeyjam

Darkroom

Lækker butik med sort-hvide grafiske vægge og et stort udvalg af stilsikkert interiør, flotte magasiner og cool smykker. Det er en oplevelse bare at besøge butikken, men absolut også muligt at gå ud derfra med en noget særligt.

52 Lamb’s Conduit Street, hjemmeside: Darkroom

Pentreath Hall

En af vejene, der går ud til Lamb’s Conduit Street, er Rugby Street med flere skønne butikker blandt andet Pentreath Hall. Igen lækkert interiør fra vaser og puder til eksklusive duftlys og tryk af gamle bykort. Butikken er mere nostalgisk og romantisk end Darkroom.

Adresse: 17 Rugby Street, hjemmeside: Pentreath Hall

The Brunswick’s

Et shoppingcenter med blandt andet en skøn boghandel, Skoob Books, kæden River Island og Waitrose. Her er i øvrigt også en biograf, Curzone Cinema, der er berømt for at vise internationale film og dokumentarfilm. Et godt afbræk efter en dag med shopping i London.

Adresse: 57 The Brunswick’s Shopping Centre: Brunswick

Knightsbridge

Harrods

Det kan godt være, at du ikke skal købe noget i Harrods, men pyt med det, for dette smukke varehus skal bare besøges. Fantastisk stuk, smukke vinduesdekorationer, mange etager med lækre varer og et af de gode (og dyre) steder at få Afternoon Tea. Jeg har altid elsket Harrods for det rige udvalg. Det er blandt andet en fest at ose i afdelingen for hunde- og kattetøj … Harrods har åbent til kl. 21.00 hver dag undtagen søndag, hvor det lukker kl. 18.00.

Adresse: 87-135 Brompton Road, hjemmeside: Harrods

Shopping i London bør inkludere Harvey Nichols på adressen 109-125 Knightsbridge. Det er den yngre og mere uformelle udgave af Harrods.

Chanel, Gucci & Co: En tur ned ad Sloane Street kan blive en dyr affære, for det er her, alle de klassiske, kostbare brands findes. Gaden rummer en masse elegante butikker som Versace, Gucci, Chanel, Jimmy Choo, Armani osv. Og det du ikke finder på Sloane Street, finder du på Brompton Road i samme område.

Flere indlæg om London

10 fede London-oplevelser på din ferie med teenagere

Her er godt og gratis i London

Anbefaling: Churchill War Rooms er død-spændende

20 ting du ikke vidste om London

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *