Glem alt om formanende sikkerhedsinstrukser fra flyets højtaler og stewardesser, der står og mimer mellem sæde-rækkerne. Mange flyselskaber har fundet ud af at få vores opmærksomhed på en anden måde. Film, der forbinder de vigtige men kedelige instruktioner med underholdning og humor. Her er et udvalg af klassikerne:

Britisk humor med de bedste

Patsy fra ‘Helt hysterisk’ alias Joanna Lumley, vifter med et par stilletter og ser misfornøjet på instruktøren. Hun er til casting på British Airways‘ sikkerhedsvideo. Det samme er bl.a. Michael Caine, Olivia Colman og Naomie Harris.

Under castingen viser de sikkerhedsprocedurer for en hypertændt instruktør – komikeren Chabuddy G. Det er sjovt, det er anderledes og det lever op til flyselskabets ønske om, at få os passagerer til at lytte og le. Og så slutter videoen i øvrigt op med en opfordring til at støtte Comic Relief. (Foto øverst: Joanna Lumley af British Airways)

Ringenes herre

Air New Zealand har en tradition for at skabe helt forrygende sikkerheds-videoer. Denne er stjernen på deres himmel. En video med Ringenes Herre-tema instrueret af ingen ringere end Peter Jackson og med skuespillere fra trilogien, blandt andet Frodo alias Elijah Wood.

Magi ombord

Det israelske flyselskab El Al har valgt at lade magien spille en rolle i deres sikkerhedsvideo med illusionisten Lior Suchard.

Lego viser vej

Turkish Airlines har også en historie med anderledes og sjove sikkerhedsvideoer. De har før haft succes med en film, hvor Manchester United-spillere medvirker. Den nyeste er med Lego-figurer fra Batman til Lucy Wyldstyle fra The Lego Movie.

Superhelte og superskurke

Pegasus Airlines giver den gas med Marvels superhelte- og skurke i et univers, der blander animation og virkelighed. Både børn og voksne bliver så underholdt, at de ikke glemmer sikkerhedsinstruktionerne.

Mest nuttet film

Ok, WestJets sikkerhedsvideo er måske mere nuttet og eventyrlig end sjov. Men tjek den ud. Den er faktisk rigtig fin, fordi den handler om en lille, forventningsfuld piges første flyvetur.

Læs også: 10 ting du ikke ved om din flyvetur.

Annonce:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *