Spa i Toscana: En par timers flyvetur fra København til Firenze og et par timers kørsel fra lufthavn, længere tid tager det ikke for at nå til spahotellet Fonteverde midt i de toscanske bjerge. Men mentalt er det langt, langt væk fra dagligdagen i Danmark.

Hotellet er bygget i 1600-tallet, hvor man genopdagede de underjordiske varme kilder, der er opstået på grund af en nu udslukt vulkan. Kilderne siges at have helbredende virkning. Men det skal jeg ikke kunne af- eller bekræfte. Det jeg kan bekræfte, er, at et ophold på Fonteverde er luksus for alle sanser.

Fra man står op om morgenen og går ned til den overdådige morgenbuffet i sin spa-uniform, en grøn vamset badekåbe, til man sidder i den udendørs pool med det let svovlholdige kildevand og udsigt over hele Toscana (sådan føles det) for at gå ind og få massage, til man lægger sig i den fine himmelseng om aftenen.

Bedste mozzarella i verden

Maden er et kapitel for sig selv. Frokostbuffeten består af italienske specialiteter fra lokalområdet blandt andet den bedste mozarella, jeg nogensinde har smagt. Aftensmaden er toplækker, og de lokale vine er simpelthen enestående. Man kan melde sig til et lille kokkekursus, når man nu alligevel går rundt og dangerer den i spaland. Vi lærte at lave et par enkle retter, pizza og tiramisu. Opskriften på sidstnævnte har jeg genbrugt igen og igen.

En gåtur fra Fonteverde ligger landsbyen San Casciano dei Bagni, som er en typisk italiensk landsby, meget pittoresk. Her sad jeg længe over et par cappuccinoer på en café og gloede betaget ud over landskabet, inden jeg snusede rundt i delikatesseforretningen ved siden af og slentrede tilbage til hotellet.

Pool med et par mennesker på Fonteverde Spahotel i Toscana

Ligesom at være genfødt

Et ophold på det femstjernede Fondeverte Spa & Hotel koster ikke mere end Hotel Vejle Fjord, men har I alligevel planlagt at køre rundt i Toscana eller tage til Rom (200 km derfra), er det absolut anbefalingsværdigt at sætte et par dage af til forkælelse for krop og ånd på dette sted. 

Jeg vendte i hvert fald hjem med fornyede kræfter. Om det så var på grund af massagen, det tyrkiske bad, det etruskiske bad, dampbadet, det smukt indrettede hotel, den fantastiske mad eller det smilende, venlige personale.

Læs også Vilde Verdens anbefalinger af restauranter i Toscana.

Opskrift på tiramisu

Her er Fonteverde-kokken Salvatore Quartos opskrift på en lækker dessert. Den er enkel, men utrolig velsmagende.

1 kg. mascarpone, 5 æg, 200 gr. sukker, espresso el. stærk kaffe, en pose pavesini (ikke lady fingers!), chokolade.

Lav kaffen og køl den af. Alle ingredienser skal have rumtemperatur.

Pisk sukker, æg og mascarpone. Lad det stå, mens du dypper pavesinier i kaffen og bygger første lag af kaffedyppede pavesinier i bunden af fadet. Kom et lag mascarponecreme over dem. Dyp endnu et hold pavesini i kaffen og læg dem i lag ovenpå mascarponecremen. Fyld resten af mascarponecremen på toppen og glat det ud.

Riv chokolade hen over tiramisuen og kom den i køleskabet mindst fire timer før servering.

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *