Anmeldelse af Spanien Mañana: Danskere har valfartet til Spanien siden grisefesternes morgen. Alene sidste år var godt hver femte dansker i Spanien forudsat, at de 1.054.188 danske ankomster i det spanske ikke var gengangere.

Det er jo en klat. Men hvor meget ved vi egentlig om landet? Spanien er mere en sandstrande, sol og sangria. Det er et land, som slikker sår efter finanskrisen, og hvor sårene hele tiden brister igen.

Det er vidunderligt og grufuldt, og journalisten Erik Jensen har skrevet en bog om et af mine yndlingsrejseland, der dækker hele spektret – fra insisterende flaminco til tapas-traditioner, fra fodboldfans og sex til sproget (Erik Jensens eget er i øvrigt fremragende).

Zappe-venlig bog

Her er interessante interviews med en broget flok mennesker fra almindelige spaniere til flamincodanserinden, der især underviser udlændinge, som er helt tosset med dansen, og sågar bassisten fra The Clash, Paul Simonon, der er fascineret af tyrefægtning.

Den forhenværende punkmusiker har skiftet bassen ud med pensler og malet en række malerier med den (i mine øjne) grusomme kamp.

Jeg slugte simpelthen bogen i et stykke, selvom den er opdelt, så man kan sagtens kan zappe mellem sine yndlingstemaer, hvad enten det er borgerkrigen eller spanske kunstnere som Miro, Picasso og Dali.

I det hele taget har jeg ikke meget at udsætte på Spanien Mañana, men ville dog gerne have lidt mere ‘kongerøgelse’ med. Alligevel: Hvis du virkelig vil vide noget om Spanien, er det altså denne bog, du skal have fat i. Måske allerede mañana.

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *