En svensker er den mest indflydelsesrige og populære madblogger i Berlin. Det er Per Meurling, som både er radiovært, journalist, madblogger og meget andet. Først og fremmest har han spist sig igennem et utal af spisesteder i Berlin. Fra gadekøkkener til Michelin-restauranten.

‘Der sker utrolig meget i Berlin for øjeblikket. Det er Europas mest up and coming mad-destination, og der er mange spændende spisesteder. Du kan faktisk få et fantastisk måltid for 40 kr.’, fortæller Per, der vil vise verden, at Berlin er meget mere og andet end curry wurst.

Jeg mødte ham til en event med Tysk Turistbureau, og bringer hermed nogle af hans anbefalinger videre. Og hvis du vil have flere, skulle du tage at tjekke hans blog ud: Berlin Food Stories.

Ernst

Denne restaurant er en af kronjuvelerne i kæden af spisesteder i Berlin. Der er kun 12 pladser, alle placeret rundt om køkkenet, så gæsterne kan se kokkene arbejde. Og det er som at se små kunstværker blive til. Menuen skifter, og gæsterne får hele 30 små retter, når de køber en billet til Ernst.

Ja, man skal have billet i forvejen og helst planlægge sit besøg længe før, da der er rift om pladserne.

Link: Ernst Berlin

Kumpel & Keule

Hip Berlin-slagter med det fineste kvalitetskød og en flot stand i Markthalle Neun i Kreuzberg. Her kan du købe velsmagende pølser, burgere og grillede bøffer, som du personligt kan udvælge direkte fra deres køledisk. Eller hvad med en tartar med øko-æggeblomme?

Link: Kumpel & Keule


Markthalle Neun har mange spændende stande og boder bl.a. Kumpel & Keule og ikke mindst den danske stand ‘Rødder’ med Esben Grundtvig i spidsen. Foto: Philip Koschel.

Horváth

To Michelinstjerner. Så ved man, at man er i godt selskab. Og i følge Per Meurling er Horváth rigtig godt selskab. Køkkenchefen, Sebastian Frank, er fra Østrig, og han kombinerer moderne østrigsk gastronomi med uortodoks tænkning og råvarer fra  Berlinerområdet. Fotoet (af White Kitchen) øverst i indlægget er fra Horváth og viser den berømte kok Sebastian Frank.

Link: Hovarth

Data Kitchen

Slow food fast. Med disse ord præsenterer data Kitchen sig selv på deres app. For betjeningen består af en app. Du bestiller og betaler for den ret, du vil have – enten på stedet eller hjemmefra. Herefter bliver den tilberedt på vanlig vis af kokke, som placerer den færdige ret i en “madmur” med glaslåger.

Du tager retten ud via en kode på appen og voila: Du kan nu nyde den i cafeens futuristiske rammer.

Link: Datakitchen.berlin


Det ser temmelig sterilt ud, men maden i Data Kitchen skulle være virkelig god og velsmagende. Foto: Visumate.

CODA

Her kan du købe cocktails og desserter. Slut, prut. For en slikmund som jeg lyder det som himmerige, især fordi de er spektakulære. Ikke noget med en trist klat is, men sprudlende mesterværker. ‘Det er en god ide at spise middag et sted, og så tage desserten på CODA bagefter, som også er en cool bar ‘, fortæller Per Meurling: ‘Man kan også tage en seks retter dessertmenu med drinks, der passer til hver enkelt ret’.

Link: CODA

BRLO Brewhouse

Restaurantens rammer er 38 shippingcontainere, der er sat sammen, og den er meget populær blandt berlinerne. Særligt om sommeren. Det er et brewhouse, så de brygger deres egen øl, og har mere end 20 forskellige fadøl, både deres eget mærke og andre. Maden er god, og så er der en superhyggelig beergarden på terrassen.

Link: BRLO Brewhouse

Læs flere indlæg om Berlin

På besøg i fortiden, om det fremragende DDR-museum i Berlin

Ferietips til Berlin med børn

Her er butikken, hvor der er jul året rundt

Her kan du læse mere om Tyskland

Rejselandet Tyskland

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *