Af Mette Pedersen

Mmmmm! Toscana er et overflødighedshorn af anbefalelsesværdige restauranter. Både guidebøgerne og ikke mindst Michelin bugner af gode forslag til fortryllende middage i alle prisklasser. Her er vores allerbedste bud på spisesteder i Toscana:

Ristorante Quattro Gigli

Restauranten på hotellet, hvor vi også boede – Albergo Quattro Gigli. hotellet ligger i den minibyen Montepoli val d’Arno og har den skønneste, skønneste udsigt over dalen og bjergene i baggrunden. Den bedste middagsudsigt, vi har prøvet i Italien. Maden er heller ikke dyr: 2 x 2 retter, spumante og rødvin samt en espresso kostede 60 euro. Tre retter til to personer + en flaske vin og kaffe: 100 euro.

Maden er klassisk men med et twist. Vi fik blandt andet tomat-ravioli, som var fantastisk, og så prøvede vi også en toscansk klassiker: Bistecca alle Fiorentina, som er en kæmpe T-bonesteak grillet over kul. Lækkert, lækkert og en køretur værd. I øvrigt også anbefalet af Michelin-guiden. Obs! Menukort kun på italiensk – men deres tjener er god til engelsk.

Adresse: Piazza Michele da Montopoli 1, 56020 Montopoli Val D’Arno

Casa Misa

Endnu en Michelin-anbefaling – og endnu engang det klassiske italienske køkken med et lille twist. Til forret fik vi hhv. risotto med jordbær og en toscansk bonde-tomatsuppe med brødcroutoner. Lækre i smagen. Hovedretten var to kæmpe bøffer – også en anelse for meget i forhold til, at der ikke rigtig var noget tilbehør. Det kan man dog bestille ved siden af, men man bliver rigelig mæt af kødet. Regning for 2 x 2 retter + to glas vin: Omkring 650 kroner.

Læs mere på: Casa Masi

Adresse: Via Collerucci, 5350050 – Montaione

Bar D’orso

Bar D’Orso ligger lige ved motorvejsafkørslen til Monteriggioni. Ville under normale omstændigheder have kørt forbi stedet, som nok virker lidt nusset i forbifaten, men vi fik stedet anbefalet af en lokal vinbonde. Anbefalingen er hermed givet videre! Stedet var fyldt med lokale, pastaen 100 procent hjemmelavet, og mozzarellaen: Mums!
Vi fik 2 x 2 retter og et par cola lights. pris: 36 euro. Kommer helt sikkert igen.

Adresse: Loc. la Colonna 23, Mntereggioni (SI)

Restaurant Giglio

En af de restauranter i Toscana, der er anbefalet i Michelin og Lonely Planet. Moderne italiensk mad – uden at det koster en formue. Vi prøvede blandt andet deres pasta, som var superfrisk og fik ligeledes stegt tun med frosne hindbær og mandelmælk. Flotte retter og god smag. Og så gør det ikke så meget, at det bestemt er et turiststed.
Pris for 2 gange 2 retter plus drikkevarer: 455 kroner.

Adresse: Piazza del gigiloi 2, 55100 Lucca

Bottega del Moro

Bottega del Moro ligger i udkanten af vinbyen Greve in Chianti, og man kommer nemt til at overse den på vej ind til den store plads, hvor det vrimler med spisesteder. Dette lille trattoria har dog både charme og lækkert mad. Prøv for eksempel deres kolde tomatsuppe – perfekt på en varm sommerdag. Søde damer betjener og dejlig afslappet stemning. Regn med 300-400 kroner for to personer.

Adresse: Piazza Trieste 1, 50022 Greve in Chianti

Arnolfo

Arnolfo er en tostjernet michelinrestaurant; Lige fra man træder ind af døren og bliver budt personligt velkommen af restaurantens hovedmænd Gaetano and Giovanni Trovato, føler man sig som en helt særlig gæst i et privat hjem. Maden sidder naturligvis lige i skabet og der er kælet for alle detaljer – også selv om michelin-restauranter i de sydlige lande oftest virker knap så innovative som i Danmark, når det gælder om at udvikle nye smagsoplevelser men i stedet satser på renheden i de klassiske råvarer.

Til gengæld serverede de et glas hvidvin, som passede perfekt til de fire første retter, og det kunne de danske restauranter og sommelierer lære noget af – at udfore sig selv, så man ikke skal have ny vin til hver ret.

I anledning af sommer var der dækket op på restaurantens overdækkede terrasse med udsigt til en bakketop-mark og svalerne, der fløj højt på himlen. Intimt, sublimt. Pris: den store menu koster 150 euro. Med tre glas vin og kaffe betalte vi omkring 3.000 danske kroner.

Adresse: Via XX Settembre 50/52, 53034  Colle di Val d’Elsa (SI)

Læs også vores guide til vin og vingårde i Toscana eller indlægget om spaophold i Toscana.

fb-share-icon0
Tweet 5
fb-share-icon10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *