Sydfrankrig rummer en overdådighed af vingårde og vinmarker. Det føles forkert at køre rundt i for eksempel Languedoc- og Bordeauxområderne uden at lægge vejen forbi en eller flere vingårde.

For os, der ikke er super vinkyndige, kommer det ene sted meget hurtigt til at ligne det andet. Så er det rart med en variation som La Maison Noilly Prat, der ligger i den idylliske landsby Marseillan.

Fronten på La Maison Noilly Prat

Her bliver den berømte, tørre vermouth Noilly Prat produceret. Og her kan man få en rundtur i vinkældre, hvor en af dem er mere end 160 år gammel. Eller hvad med at gå udenfor og få et syn, der er umuligt de steder, der fremstiller almindelig vin: Hundredvis af smukke, gamle egetræstønder, der ligger side og side, som om de soler sig.

Det gør de reelt også. Vermouth fremstilles på hvidvin, der tilsættes forskellige krydderier som appelsinskal, muskatnød og malurt (resten er husets hemmelighed) og derefter lagrer i kælderen.

Krydderier, der kommes i Noilly Prat Vermouth

Når hvidvinen har trukket krydderierne til sig, bliver den filtreret og hældt op på mindre tønder, hvorefter de skal stå udenfor et helt år. Solen og varmen sørger nemlig for at ilte vinen. Til sidst blandes den med mistelle – druesaft blandet med neutral alkohol – og nu lagres den i tre uger. Hver eneste dag bliver der rørt i drikken, indtil den igen lagres i tre måneder.

Det er noget af en proces, og som gæst får man et spændende indblik i en produktion, som er kompliceret, tidskrævende og omhyggelig. Besøget rundes selvfølgelig af med en Noilly Prat i husets cocktailbar.

Fade med Noilly Prat ligger udenfor La Maison Noilly Prat.

Praktisk information

Noilly Prat er mere end 200 år gammel. Vinhandleren Joseph Noilly fandt på den første opskrift i 1813 og i 1850 åbnede La Maison Noilly Prat i Marseillan.

Her finder du information om åbningstider, priser m.m: La Maison Noilly Prat.

Et tip: Køb chokolade med vermouth i, når du er der. Det smager fantastisk. Byen er kendt for sine østers og de skulle smage forrygende med den tørre vermouth.

La Maison Noilly Prat ligger i Languedoc-området ca. 50 minutters kørsel fra den vidunderlige by Montpellier. har du ikke været der, kan jeg varmt anbefale et besøg.

Egetrætønder i kælder
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *