Tivoli har fået pip. I hvert fald i april, hvor Carstensens gamle have fejrer påsken. Her er påskeæg, påskepynt, spil-levende påskelam og ikke mindre end 26.000 påskeliljer. Stik den, have-ejer!

Tivoli er dog mere end påske og pip, for sæsonen strækker helt fra den 4.4. til den 22.9. Jeg har allerede sat flueben ved noget af det, jeg forventer at opleve i løbet af sommersæsonen. Det udelukker selvfølgelig ikke en hel masse andet, for når man er så heldig at bo få km. fra forlystelseshaven, bliver det udnyttet til fulde,

Blomster i Tivoli
Det er en fryd at betragte alle blomsterne i Tivoli. Foto: Lasse Salling/Tivoli.

Det vil jeg opleve

  • Frokost i Grøften med kolde fadøl, snaps og højt belagt smørrebrød. Gerne i selskab med gode venner og en af den slags frokoster, der fortsætter i timevis.
  • Til Fredagsrock. Første gang vil jeg høre Den Gale Pose og Topgunn den 26. april. Senere skal jeg helt sikkert se Suspekt, Tom Jones, MØ og Ms. Lauren Hill.
  • Opleve forestillingen “Divaer i glas”, som får premiere den 17. august i Glassalen. Det er Caroline Henderson, Birgitte Hjort Sørensen, Kaya Brüel og Carsten Svendsen, som genfortolker sange af legender som Josephine Baker, Marlene Dietrich og Ella Fitzgerald.
  • Se udstillingen “PH i Tivoli” i Woodhouse. Her kan man se 20 historiske lamper og blive klogere på geniets arbejde for Tivoli. Udstillingen kører hele året.
  • Høre musik, slappe af, nyde blomsterne ved Orangeriet i forbindelse med Tivolis “Lillefredag” – nemlig torsdagskoncerter med spændende kunstnere.
  • Spise kager, masser af kager, på Cakenhagen.
  • Se, dufte til og fryde mig over Tivolis blomster. Det er altid et positivt chok at opleve gartnernes kreativitet.
Kager fra Cakenhagen i Tivoli
Når kagerne ser sådan ud, råber de ligefrem “Spis os”. Foto er fra Cakenhagen og fotografens navn Lina Ahnoff. 

Og det skal jeg ikke

Ok, det er temmelig kikset. Jeg har altid været bange for ruchebaner og forlystelser som Det Gyldne Tårn. De gange jeg endelig har taget mig sammen til at gå ombord i en ruchebane, har jeg vrælet højere end dem, der skriger af begejstring.

Derfor skal jeg ikke prøve den nye forlystelse i Tivoli, Kamelen. Desværre, for den skulle være ret sjov.

Påskelam Tivoli
Vaskeægte påskelam venter Tivolis gæster i april. Foto: Tivoli.

Priser

Entrebillet for alle over syv år: 130 kr. Entrebillet for børn: Gratis op til tre år, derefter 60 kroner op til otte år. NB: På Tivolis hjemmeside finder du diverse onlinerabatter og billetkombinationer.

Læs også: Københavns havnebusser er billige og brandhyggelige samt indlægget om tre museer, som dine børn vil elske.

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *