Hvis du er vild med genren true crime, vil du formodentlig også elske true crime podcasts som “Cold” eller “Young Charlie”.

Her er mine anbefalinger til 10 podcasts, du kan høre på din rejse i flyet, i toget, på båden – ja, hvor som helst. Men pas på: De er yderst vanedannende.

1. Mord eller uheldigt fald?

En decembernat fandt forfatteren Michael Peterson sin kone, Kathleen, for foden af bagtrappen. Der var blod overalt, hun trak vejret, men var ikke til at redde. Peterson ringede til alarmcentralen, og det blev begyndelsen på en sag, der kørte i årevis.

Politiet troede ikke på Michael Peterson. Han endte med at blive arresteret og senere dømt for mordet på sin kone. Der var ingen direkte beviser mod ham, og forfatteren har bedyret sin uskyld lige siden. Det lyder som en banal sag, men er det langt fra.

Der er mange historier i historien, og podcastet kommer vidt omkring. Fra Kathleens hævngerrige søstre til Petersons børn, der har bakket deres far op hele vejen. Fra Petersons seksualitet, biseksuel, til en ekspert, der fordrejede sandheden i retten og var med til at få Peterson dømt. Hvis du bliver hooked på sagen, kan du også kaste dig over Netflix’s serie “Døden på trappen”.

Beyond Reasonable Doubt? AF BBC Radio 5.

2. Mødre slog deres børn ihjel

Broken Harts cover

Det skulle være så godt, men det er det så alligevel ikke. I hvert fald ikke bag den lykkelige Facebook-facade, som Jennifer Hart dyrkede til det ekstreme. Jennifer og hendes kone, Sarah, adopterede i alt seks børn sammen. Billeder af de kønne – dog meget spinkle – børn fyldte Jennifers Facebookwall. En perfekt regnbuefamilie med sorte børn og hvide mødre.

Facebookfølgerne og familiens venner så dem spille musik, dyrke planter, deltage i festivaller og synge sammen. Hele tiden med store smil klistret til deres ansigter. Men bag facaden gemte der sig en grum virkelighed, der endte fatalt. Dette er hjertegribende lytning, som man ikke lige ryster af sig.

BROKEN HEARTS AF IHEARTRADIO & GLAMOUR.

3. Hans hjernevask fik dem til at dræbe

Charles Manson. De fleste kender til historien om kulten “The Family” i 60’erne, der forvandlede sig fra blomsterbørn på syre til grusomme mordere. Den makabre nedslagtning af filmstjernen Sharon Tate, der var otte måneder henne i sin graviditet, er en af deres onde handlinger, som verden aldrig glemmer.

Mansonfamilien slog ni mennesker ihjel på grund af lederen Charles Mansons bindegale vision – eller det er i hvert fald det antal, de blev dømt for. Otte af “familiemedlemmerne” endte i fængsel på livstid, deriblandt den dengang 22-årige Susan Atkins og 20-årige Leslie Van Houten.

I denne true crime podcast bliver historien om Charles Mansons barndom og ungdom vævet sammen med historien om kulten og de forskellige drab. Det er en uhyggelig og fascinerende historie. Fascinerende, fordi det efterlader så mange spørgsmål. Blandt andet: Hvordan er det muligt at hjernevaske purunge kvinder i den grad, at de er villige til at slå fremmede og uskyldige mennesker ihjel?

Young Charlie AF Wondery.

Læs også mine anbefalinger af danske podcasts.

4. Nogen ved noget – hvad ved de?

Denne true crime podcast har hele fire sæsoner, så der er timevis af underholdning. Vi følger værten med den behagelige stemme, David Ridgen, i hans jagt på sandheden om henholdsvis forsvundne og myrdede personer.

Hvem myrdede Wayne Greavette ved at sende en bombe hjem til ham? Bliver et Ku Klux Klan-medlem endelig stillet til regnskab for drabet på to unge mænd? Og hvor blev Sheryl Sheppard af? David Ridgen følger i sporene sammen med familiemedlemmer, mistænkte og politiet. Hver sæson er så interessant, at man hele tiden vil høre mere og mere.

Someone knows something AF CBC.

6. Dating med fatale følger

Debra møder John via et datingsite. De bliver forelskede, flytter sammen og bliver gift. Det lyder som en happy end, men i denne true crime podcast er det en slutning uden “happy” foran.

John viser sig at være en helt anden end den, han udgav sig for at være, og fortællingen følger skridt for skridt Debras vej fra singlekvinde til gift… med en psykopat. Vi hører Debra og hendes døtre fortælle, vi får historien fortalt af advokater, Debras nevø og sågar Johns eks-kone.

Først i sidste afsnit kommer den helt store – og meget overraskende – slutning. Lyt til den og lad dig overraske lige så meget, som jeg blev. Og tjek også Netflix-serien ud med samme titel.

Dirty John AF L.A.Times og Wondery.

7. Ægteskab med dødelig udgang

Cover til Cold en af mange true crime podcasts

En kvinde forsvinder. En mand står tilbage med parrets to små sønner og ved ikke, hvor hans ægtefælle er henne. Eller ved han? Dette true crime podcast handler om ægteparret Powell fra Utah, der mildest talt har deres ups and downs.

Podcastet kommer vidt omkring de to menneskers familier. Kvinden Susan er meget troende mormon, hendes familie ditto. Joshs baggrund er meget anderledes. Hans far er for eksempel bindegal og var forelsket i sin egen søn Joshs kone! Et af de meget spændende true crime podcasts med en utrolig tragisk slutning.

COLD AF KSL PODCASTS

8. Danske retsmedicinere

Et dansk podcast, hvor retsmedicinere og efterforskere fortæller om deres arbejde med at opklare forskellige drab. Indtil videre er der tre – korte – sæsoner, men vi kan håbe på mere, da det er interessant at høre fagfolk fortælle.

Denne podcast kan også høres på P1 på dr.dk: Djævlen i detaljen.

Djævlen i detaljen AF P1 og Filt CPH.

9. Doktor Død

En helt igennem uhyggelig historie om en læge, der ikke ligefrem holder sit lægeløfte. Tværtimod. Hans håbløse operationer efterlader flere patienter lamme og nogle ligefrem døde. Selv er han iskold og skruppelløs.

Podcastet har interviews med tidligere venner, kolleger og barndomskammerater af ‘Doktor Død’. Det dykker ned i hans vej gennem medicinuddannelsen, hans stofmisbrug og de mange, der prøvede at råbe op i sundhedsvæsnet, men ikke blev hørt. Før det var for sent for hans ofre.

DR. Death af Wondery.

10. Happy Face Killer

Keith Hunter Jesperson var seriemorder. Han var også lastbilchauffør, familiefar og ægtemand. Og hans datter Melissa Moore har lavet en meget personlig serie om sin psykopatiske far. Det er gribende at følge hende trævle hans ugerninger op skridt for skridt. Og det er grumme ting, der kommer frem.

Podcastet er medrivende og en af de meget rørende true crime podcasts. Morderens datter Melissa møder blandt andet en søn til en af hendes fars ofre, hun taler med folk, der kendte hendes far og hun fortæller om sin egen barndom. Det er både en true crime podcast og en serie, der handler om en kvinde, som frygter farens synder smitter af på hende.

HAPPY FACE AF HOW STUFF WORKS.

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

4 kommentarer til “10 dødspændende true crime podcasts

  1. Tak for ideerne. Der er flere, jeg skal høre. Jeg elsker at høre podcast og gør det især når jeg holder ferie.

    1. Også her. Eller det vil sige, jeg lytter til podcasts ferie eller ej 🙂 Du må meget gerne anbefale nogen, hvis du har favoritter, som vi andre bare skal høre.

  2. Politiradio på Radio24 syv er også god. Jeg ved ikke, om radioen lukker eller hvad, men jeg håber, at programmet fortsætter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *