Miniatur Wunderland er en af de mest elskede af Hamborgs seværdigheder, og jeg har været forbi verdens største modeljernbane for at kigge på modeltog, der kører rundt blandt alverdens tableauer.

Og sikke en fest, der bliver holdt i de forskellige scenarier! For eksempel er der bygget en stor udendørs koncert med musik, lyseffekter og jublende publikum. Det er meget livagtigt og så autentisk udført, at man kan ligefrem se de mange lysglimt fra de mikroskopiske tilskueres lightere.

Koncertsal i Miniatur Wunderland i Hamborg med verdens største modeljernbane.

Jeg har aldrig haft modeltog nede i kælderen, så min barndom defilerer ikke forbi, når jeg betragter de små ‘futtog’ køre rundt i den store bygning. Men det er tydeligt at se, at mange af gæsterne ikke kun beundrer det omhyggelige arbejde med at bygge miniaturebyer, lande og bygninger, men også får fornyet minderne og drømmene fra barndommen.

It’s a Mans World

Især mændene står længe og dvæler ved tableauerne. Jeg stod længe og betragtede tre mænd foran et fodboldstadion med livagtige spillere, publikumsbrøl og hele molevitten. De stod hver for sig og studerede hver eneste detalje, fordybet i en herlig verden af modeljernbaner, fodbold og teknik.

Jeg var fordybet i dem, for min tålmodighed rakte max. til et par minutters kig på stadionet, til gengæld var jeg fascineret af d’herrers andægtige ansigter.

Fodboldstadion i Miniatur Wunderland, hamborg, der har verdens største modeljernbane.

Miniature Wunderland må være modeljernbane-byggernes kirke. Her er helt klassiske scener: Bjerge, landsbyer, folk på markarbejde, men også tusindvis af andre ting: En hippielejr, berømte bygningsværker og monumenter fra hele verden.

Der er endda scener fra Skandinavien, der inkluderer et norsk snelandskab, sejlskibe på vand og optagelse af en pornofilm bag en strandklit.

Ægteskabsdrama

Festligt er det at gå rundt blandt børn, der spændt venter på, at toget kører forbi dem, at se alle mændenes begejstring og kvinderne posere foran tableauerne.

Det er også sjovt at se alle de mennesker, der fotograferer deres pegefinger foran et lillebitte hus, så de kan dokumentere størrelsesforholdet. Interessant er det især at studere akkuratessen i de kæmpestore bygningsværker i miniformat og at trykke på action-knapperne. Her kan man nemlig få ting til at ske.

Et sted står der for eksempel en mand med en motorsav i gang med at fælde et træ. Når man trykker på knappen, falder træet ned i hans hus, og konen kommer løbende (rullende) ud af huset og skælder ud. Et andet sted åbner koncerthusets facade sig, og man kan kigge ind i den kønneste koncertsal med publikum, orkestergrav og dirigent med svingende dirigentstok.

Jeg har aldrig leget med modeltog og vil formodentlig nok ikke komme til det, men alt, hvad der er småt og formindsket, er jo fascinerende – tænk blot på Legos Miniland. Så er du i Hamborg, er det en god ide at slå vejen forbi. Om ikke andet så for at kigge på alle menneskerne, der kigger på modellerne.

Flyv til Hamborg

Det tager kun 40 minutter at flyve fra Kbh. til Hamborg. EasyJet har afgange flere gange dagligt. Priser fra 217 kr. Se mere her: EasyJet

Wunderland i hamborg

Om Wunderland

  • Miniatur Wunderland er verdens største modeljernbane samlet i et pakhus.
  • 150 mennesker har været med til at lave de mange scener.
  • Der er 13 km. jernbanespor og 930 tog.
  • Priser: 12 euro for voksne, 6 euro for børn.
  • Book i forvejen og undgå kø: Miniatur Wunderland.

Annonce

fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *